20 év körüli fiatalok, ti mit választanátok inkább? Egy lepukkant, de saját lakást vagy kollégiumot?
Figyelt kérdés
Tegyük fel egyetemre mész jövőre vidékről Pestre. Két választásod van, vagy elmész koleszba, vagy beköltözöl egy nagymamás, full szocreál külvárosi lakótelepi lakásba, amihez azóta nem nyúltak hozzá hogy felépült és esélyed sincs felújításra a közeljövőben, de legalább a tiéd. Melyik az előnyösebb, illetve a kevésbé gáz?2018. febr. 26. 21:10
11/23 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm a gyors segítséget életem első önálló döntéséhez :-D. Nem luk, két és fél szoba, meg szép világos ezzel nincs gond, csak nagyon rossz állapotban van. Ez már nem a retró, hanem az igénytelen kategória. Tanulni csak nyugalomban tudok de amúgy szeretem a társaságot, ezért nem tudtam még dönteni. A koleszt korábban mindig ilyen király helynek képzeltem, de szerintem a lakás lesz akkor, lehet megpróbálok majd lakótársat keresni, hátha.
2018. febr. 26. 22:17
12/23 anonim válasza:
Saját lakás. Festékkel szinte mindent fel lehet dobni. Egyébként meg add ki valamelyik szobát egy egyetemi társadnak és abból lesz pénzed arra, hogy kicsit csinosítgasd a kecót. Esetleg add el és vegyél kissebbet, úgyis nyerhetsz egy jópár misit.
13/23 anonim válasza:
Hjaj ha nekem lett volna lehetőségem választani. Koll3giumba jártam előtte 4 évig, és mikor továbbáltam, azt mondtam kiveszek egy méregdrága albérletet, de bem bírom a koleszt megint...
14/23 anonim válasza:
Inkább maradok a saját lakásomnál!:)
Mert megtehetem! 21/F
15/23 anonim válasza:
Saját lakás, főleg ha 2 és fél szoba, mert akkor ki tudsz adni 1-2 szobát olyan embernek akinek ki akarod, még koliba bárkit kaphatsz.
A lakbért meg elköltöd lakásfelújításra
16/23 anonim válasza:
14-es válaszoló olyannal verjed a nyálad, amiért megdolgoztál.
17/23 anonim válasza:
Lepukkant lakást. Harry Potteresre rendezném maximum be. Vagy valami romkocsma feelingű művész laknak.
18/23 anonim válasza:
Attól függ, hogy melyik van közelebb az egyetemhez. Nyilván sokkal jobb a saját lakás, de ha a külvárosban van és órákig tart, ameddig bejutsz egy órára, akkor inkább megyek koliba, ahonnan 5 perc alatt odaérek. Ha azért kell választani, mert a szüleid akarnak venni neked egy lakást, akkor én visszautasítanám, ha túl messze van, de egyetem után szívesen elfogadom, ha már el szeretnék költözni otthonról. Ha megveszik, akkor mondjuk kiadhatják valakinek, ameddig én nem lakom ott. Nyilván neked kell mérlegelni, hogy mennyi az az utazás naponta, amennyi még neked belefér, én személy szerint inkább mennék koliba, ha 45 percnél többet kell utazni a lakásból az egyetemre.
19/23 anonim válasza:
Nem is értem a kérdést. Saját lakás ahol egyedül vagy azt csinálsz és akkor amit akarsz és relatív ingyen van ,vagy egy koszos büdös börtönkolesz ahol a kibírhatatlan csöves sulitársaid felzabálják a kajádat a hütőből szétdobálják a szarjaikat ,és nem hagynak pihenni tanulni mert zenélnek ordítoznak dugnak nonstop? Persze hogy kolesz ha mazohista vagy.
20/23 anonim válasza:
Voltam koleszos, de modern épületben, saját szobával, úgy azért tűrhető. Ha másokkal kéne élnem egy szobában összezárva, sztem rövid úton megzakkannék. Szóval a lakást választanám. Egyetlen kizáró ok lenne, ha tényleg nagyon szutyok, penészes, dohos, ilyesmi, és esély sincs normálisan kitakarítani.
De ha tiszta, csak öreges, az nem nagy gond. Vinnék át pár cuccot otthonról, esetleg vennék használt, de jó bútorokat bele, kihajigálnám a régieket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!