Lakás vagy ház? Lakásból házba költözés?
Én lakásban nőttem fel, bár volt nyaralónk. Van fogalmam a fűnyírásról, gazolásról, gyümölcsszedésről és arról, hogy a fákat metszeni kell.
Jelenleg az erkélyen tartok fűszernövényeket és paradicsomot és szenvedek jó időben attól, hogy nincs hova kiülni olvasgatni, rejtvényt fejteni vagy csak ücsörögni.
Nem bírom a tömeget, introvertált vagyok, nem vagyok partiarc.
Ellenben kerti összejöveteleket el tudok képzelni.
A hólapátolás vagy a fűnyírás jó volna torna vagy futás helyett.
Nektek mi a véleményetek?
A levegőt én nem tartom jobbnak falun (lakossági fűtés miatt főleg, meg mert szerintem Pesten se rossz, csak a nagy utak mellett közvetlen). A szomszéd se zavar.
Nekem tényleg a szabadban lét, a szabadba kiülés hiányzik. Meg a több fűszernövény, mint amekkora a pici erkélyre fér.
Közparkok normálisak csak a Budai oldalon vannak, Pesten jóval kevesebb. Meg egy közparka kimenni a nem létező szabadidőnkben más, mint a saját kertben ebédelni, vacsorázni.
Én kínomban még a folyosóra is ki szoktam menni.
Én szívesen költöznék egy tágas panelba, a legfelső szintre. Jelenleg aprócska lakásban élek, de még fiatal vagyok, még megvalósulhat. Láttaüm már olyan szép tágas panelt, hogy belülről észre se vennéd hogy az csak egy panel.
Kertes házban se garantált a nyugalom. Persze jobb mint a panel, de amire ismerősök panaszkodnak: hangos kutyaugatás éjjel, kertiparti egész éjjel, a szomszéd termése átpotyog a te kertedbe, a szomszéd gyomnövényei átterjednek, az állatai átszöknek stb.
Szintén kertes ház párti vagyok. Valaki irta hogy mindig nyirja a füvet meg mennyi baj van vele. Ez telektől is függ, nem kell akkora kert amire ráfér 5x a házad egy kicsike elég amibe tudsz paradicsomot termelni vagy épp nyársalni, gyerekekkel játszani, de ha úgy van kedved oda sza*ni az udvar közepére mert senki nem szólhat bele.
Én mindenképp kertes házba megyek ha veszek házat pár év múlva. Inkább nyirjam 2 hetente a füvet meg télen a havat sepregessem mint hogy egy lyukban lakjak, ahova egy bokszzsákot sem tudok tenni mert bezeng a panel.
Szia!
Éltem lakásban, igaz parkra nézett és volt erkély. Most kertesben élek.
Amikor nyugalom van nagyon jó kiülni, így tudok kutyát tartani, van saját termény, jó. :-)
Nekem egyedül az a rossz (de persze ez az adott szomszédok miatt van), hogy állandóan buliznak. Nyáron csukott ablaknál kell lenni.
De ha szerencsés vagy és nem ilyeneket fogsz ki, akkor mindenképp a kertes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!