Amikor bemegyek egy emeletes lakótelepi vagy egy körfolyosós házba konkrét valakihez, ott muszály válaszolnom egy ott lakónak, hova megyek?
Dehogy "muszály".
Azért érthető, hogy aggódnak az ott lakók az idegenek járkálása miatt, de nem hiszem, hogy kötelező lenne megindokolnod az ott tartózkodásodat.
Mellesleg lehet úgyis látják kihez mész majd.
A kapuban mindig megkérdezem, ha pl akkor érek le és beengedek valakit, aki még nem csengetett. Ha csenget valahova, akkor már lehet tudni, hogy nem terepfelmérésre megy be, hanem vendége lesz valakinek, olyankor nincs közöm hozzá.
Mondjuk ha hebeg-habog, nem válaszol, félrelök se tudok vele mit kezdeni. Esetleg szólni a lakszöv elnökének vagy bárkinek, akiről tudom, hogy nem idős, nem beteg és otthon van.
Nem jó, ha egy társasház átjáróház.
Ha megkérdezik illik megmondani. Joguk van tudni kik mászkálnak ott, hiszen az ő házuk.
Köszönés után tőlem is megkérdezték, megmondtam. Szerintem ez normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!