Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogy köszönjek a falubeli...

Hogy köszönjek a falubeli embereknek?

Figyelt kérdés
Egy faluban lakom, itt nőttem fel, sok mindenkit ismerek. 21 évesen hogy kéne köszönnöm nekik? Ha Jó napotot köszönök, látom, hogy furán néznek rám.
2017. dec. 14. 12:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Adj' Isten!
2017. dec. 14. 12:09
 2/11 anonim ***** válasza:
24%
Megfelelő hangsúllyal és helyi tájszólással, erélyes hangon és szépen artikulálva: Adjon Isten bátyám! (férfinak) / Adjon Isten néném! (nőnek) / Adjon Isten erőt, egészséget kedves mindnyájuknak! (ha többen vannak)
2017. dec. 14. 12:09
 3/11 Duenna ***** válasza:
90%
Ha ott (falun) nőttél fel, akkor csak ragadt rád valami, hogy hogyan köszönnek egymásnak az emberek! A fiatalok az idősebbek asszonyoknak csókolom, az idős férfiaknak jónapot. Ma már a falu is modernizálódik, te meg felnőttél, majd megszokják, hogy másképp köszönsz, mint eddig.
2017. dec. 14. 12:26
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Pálinkás jó reggelt Pista bácsi!
2017. dec. 14. 13:15
 5/11 anonim ***** válasza:
62%

Csá csumi. Elköszön: csá csumi csá.

Tanítsd őket illemre.

2017. dec. 14. 13:23
 6/11 A kérdező kommentje:
Milyen viccesek vagyunk! :D
2017. dec. 14. 13:45
 7/11 anonim ***** válasza:
Igyekszünk, te meg nyomjad a zöld kezeket, ha már segítünk! :)
2017. dec. 14. 13:46
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyetlen falubélivel se olyan viszonyba, hogy megkérdezd tőle?
2017. dec. 14. 13:55
 9/11 Metionin ***** válasza:
100%
Nálunk a csókolomhoz vannak szokva. Emlékszem hogy amikor elmentem középsuliba, ott szoktattak át minket a jó napot kívánok-ra és ez annyira megszokottá vált hogy a faluban is úgy köszöntem és tényleg néztek mint egy idiótára. Meg egyszer már egyetemistaként mentem a szüleimhez, felszálltam a buszra és reflexből mondom a sofőrnek hogy jó napot kérek xy jegyet, mire hallom a vénasszonyokat a buszon hogy na ez is valami városi úrigyerek, még aszongya jónapot.
2017. dec. 14. 15:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Üdv néktek, parasztok!
2017. dec. 14. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!