Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ezt nevezik prolinak?

Ezt nevezik prolinak?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm van 3 gyereke, nem dolgozik, állandóan kölcsönkapott pénzből meg a segélyekből él. Mit lehetne kezdeni vele? Tudom, nem kell vele foglalkozni, de bosszantó, hogy semmibe veszi azokat, akiknek valamiből több jut, mert pl. dolgoznak vagy tanulnak. 8 általánossal otthon vagy nyáron lent a padon ül, a gyerekek meg rohannak amerre látnak. Mindenkit megszól, akinek kicsivel több van, mint neki. Aki el tud menni nyaralni vagy nem csak vajaskenyérre telik neki, hanem mondjuk tud enni egy gyrost vagy tud főzni húslevest, esetleg még ruhákat is és nem toprongyosan öültözik az rögtön "gazdag" neki. Próbálja mindig megtörni a lelket a másikat, hogy még amije van, az se legyen neki. Miért ilyen? Mit lehet kezdeni az ilyennel?
2017. dec. 9. 13:35
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Igen, kb. ez a proli.

Nem kell vele ismerkedni.

2017. dec. 9. 13:44
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Pofánröhögni, hogy "Háhháhháá, te szerencsétlen csóringer! Nézz már magadra, mekkora egy lúzer vagy xD"

És nézni, ahogy elvörösödik a feje és felrobban.

2017. dec. 9. 14:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezen az oldalon mindenki proli. Legalábbis egyes válaszolók mindenkire rámondják bármiféle logika nélkül.

Amúgy én inkább örülök neki, ha valaki gazdagnak nevez. Tudatosítja bennem, hogy szerencsés vagyok, mert másoknak nem jut még annyi se, mint nekem.

2017. dec. 9. 14:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
miért barátkozol ilyen lúzerekkel?
2017. dec. 9. 14:47
 5/9 anonim ***** válasza:
80%
Ezt még prolinak sem nevezném. A proli szó a proletár rövidítése. Ők a munkásréteg, akik dolgoznak. Én ezt inkább, csak irigy naplopónak nevezném.
2017. dec. 9. 15:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
egy megkeseredett irigy ember.
2017. dec. 9. 15:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

proli=proletár

aki tanulatlan és nem akar beilleszkedni vagyis nem tesz eleget az illemnek (ez az én elképzelésem)

de a net szerint:

proletár: Az ókori Róma legszegényebb, de a szabad lakossághoz tartozó rétege; az újkorban bérmunkást, bérből élő nincstelen, elnyomott munkást jelent.

"A proletárok zúgolódni kezdtek. Ez a szép kelme nem való egy proletárnak."

Eredet [proletár < francia: prolétaire (proletár) < latin: proletarius (szegény, vagyontalan < „gyermekes”) < proles (gyermek, utód)]

Megjegyzés: az elnevezés arra utal, hogy adóval nem, csak gyermekeivel szolgálta az államot.

2017. dec. 9. 15:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
szóval ha netet nézzük, akkor igen proli a drága
2017. dec. 9. 15:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Most van a jótékonykodás időszaka. Tegyétek be a regionális újságba, weboldalra, majd szanaszét savazzák. De majd így is kap majd 1-2 százezer forintot sajnálatból.
2017. dec. 10. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!