Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kertvárosban élve tényleg...

Kertvárosban élve tényleg elkell viselni a kiszökött nagytestü kutyákat?

Figyelt kérdés

Most költöztem ide a kislányommal.Reggelente oviba menet 2 kutya is kint kószál az utcán.

Agresszivan ugatnak ránk! Mostmàr félek/féltem a lányomat.

Mit tehetek? (Nem tudok elköltözni)

2017. dec. 1. 23:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
49%
igen. én is kertvárosban nőttem föl. gyűlölöm a kutyákat. emiatt.
2017. dec. 1. 23:07
 2/19 anonim ***** válasza:
91%

Szokj hozzá, ez ilyen.

Itt falun nyáron minden utcában volt egy kutya.

2017. dec. 1. 23:07
 3/19 anonim ***** válasza:
79%
Én kertvárosban lakom és itt nincsenek szabadon nagytestű kutyák, meg kicsik se.
2017. dec. 1. 23:08
 4/19 anonim ***** válasza:
83%

Egyedül ne menjen ott az utcán a kislányod. Ha mégis akkor legyen a kezében jól látható bot, mert ha a kutya látja akkor azért nem támad. Félreértés ne legyen, a bot említése nem állatkínzás ebben az esetben hanem annak a mondásnak a megvalósítása hogy "ha békét akarsz akkor készülj a háborúra". A törvény szerint sem minősül állatkínzásnak ha ember testi épségének vagy életének védelme érdekében kerülne sor a bot használatára. De mondom, ha a kutya látja hogy bot van nála akkor minimális a támadás esélye.

Egy másik meg hogy a kutyák gazdáinak szólni kell hogy a kutyák feladata a magánterületük védelme és nem a közös tulajdonú útra kiengedés és mások veszélyeztetése.

Sok kutyatámadás történik Magyarországon, pont gyerekek és idősek ellen. Sajnos az ebtartási kultúránk eléggé felelőtlen.

2017. dec. 1. 23:14
 5/19 anonim ***** válasza:
63%
Le kell kezelni, ahogy a mondás tartja: amelyik kutya ugat az nem harap. Én ma pl.: egy rotit koptattam le, egyszerűen szemberfordultam vele és elindultam mintha felé határozottan, mint aki kész a harcra, rögtön visszakozott. A legtöbb kutya nem mer támadni a területén kívül, csak pattog.
2017. dec. 1. 23:20
 6/19 anonim ***** válasza:
26%

fel kell készülnöd.

ultrahangos kutyariasztó.

paprika spré.

és ha semmi sem hat és támad,akkor meg kell késelned,tehát egy zsebkés.

a késelés úgy lesz eredményes,ha nem egyet szúrsz,hanem addig döfsz vele amíg az ellenfél össze nem rogy.

tehát minimum 10x kell szúrni,de inkább többet.

de van még ilyen hogy állatvédelmi járőr.

őket felhívod,elmondod merre vannak a kutyák és befogják,általában elég gyorsan 15-20 perc alatt a hívás után,persze várostól függően.

újpesten ennyi idő.

2017. dec. 1. 23:23
 7/19 anonim ***** válasza:
39%
igen, be kell fogatni a kutyákat a sintérrel, vagy nem tudom, hogy hívják őket most. a tulajt meg fel kell jelenteni.
2017. dec. 1. 23:32
 8/19 anonim ***** válasza:
55%

#4 vagy pont hogy rámegy a botra.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, igen ez elég gyakori én is faluban nőttem fel mindig voltak szabadon kutyák.

2017. dec. 1. 23:32
 9/19 anonim ***** válasza:
95%

Felhívod a sintért, ők intézkednek.

Amúgy nem kell aggódni, nem csak neked fogják szúrni a szemed. Csak sajnos ilyenkor elindul a verseny...

Vagy a sintért hívják először és ha van benne chip, akkor visszaviszik, vagy valaki megelégeli és vendégül látja őket egy fagyállós utoló vacsorára.

2017. dec. 2. 07:38
 10/19 anonim ***** válasza:
63%
nem ertem miert nullazak le azokat akik azt irjak hogy be kell fogatni a kutyakat illetve fel kell jelenteni a gazdajukat, ha majd egyszer szettep titeket egy ilyen dög vagy a gyereketeket akkor is nullazni fogtok?? komolyan mondom ti fel se fogjatok mekkora bajok lehetnek ebből.
2017. dec. 2. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!