Éjszakánként valaki piszkálja az autómat, mit csináljak?
Rakjál bele riasztót, majd leszokik róla.
Egyébként nem csak olyat lehet kapni, amelyik visít, láttam, hallottam már olyat is, amelyik nagyon hangosan elkezdi szidni az illetőt, pl.: Takarodj el az autómtól te szemét....
Nem hiszem, hogy bármikor is legközelebb bepróbálkozik.
1. Társasházaknál előfordulhat megvásárolt beálló. Nyilván erre ne állj rá, mert ez XY tulajdona.
2. Vannak ilyen hülyék akik azt hiszik, hogy nekik bérelt helyük van. Mert ő már 10 éve oda áll, mert onnan látja az autóját, mert az van a legközelebba a lépcsőház bejáratához stb stb. Hüly€ség! Senkinek nincs bérelt helye. Vagy közterület vagy a társasház osztatlan közös tulajdona.
3. Rendőrség lexarja.
4. Beszéljétek meg.
Velem is volt már ilyen, én a következő módszert alkalmaztam:
Nekem is volt "gyanúsítottam", felkerestem hát és elkezdtem vele beszélgetni. Először csak hétköznapi, egyszerű témákról, aztán szép lassan rávezettem a témát az autómra. Elmeséltem az esetet, aztán nyugodt hangnemben elkezdtem szépen sorolni, hogy miket fogok csinálni az illetővel, ha mégegyszer hozzá mer nyúlni a verdához. Közben tartottam a szemkontaktust, viszont az illetőn láttam, hogy kezdi kényelmetlenül érezni magát, el-elfordítja a fejét, satöbbi. Akkor már tudtam, hogy valószínűleg kiugrott a nyuszi a bokorból. Habár bevallom, tényleg elég durva dolgokat soroltam fel. :] Mindenesetre a beszélgetés után már nem nagyon állt velem szóba, de szerintem azért, mert egy ici-picit elszégyellte magát, ugyanis érdekes módon azóta sem nyúlt senki a kocsimhoz többet.
Egyszerű pszichológia. ;-]
Rendőrsèg ismeretlen tettes ellen indít nyomozást, sajnos tapasztaltam.
Rongálták a kocsim, bementem a yardra ès mondtam, kire gyanakszom, bizonyítèk híján nem fognak senkit se meggyanúsítani
nekem anno azt mondták a rendőrök, hogy figyeljük meg ki csinálja és essen le az illető a lépcsőn, úgy, hogy ne lássa senki (mondjuk az akkori párom haverjai voltak), mert nem tudnak mit csinálni
azért miután 2 X kihívtuk őket és a rendőrkocsi állt 10-15 percig a kocsinál, utána abbamaradtak a kocsirongálások - mondjuk a bejárati ajtómat összekaristolta az idiótája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!