Séta a Főúton, te mennyit sétáltál és hova?
Kirugtak a munkahelyemről Szlovákiában, és most vissza kell mennem Budapestre, ám nem hajlandóak a törvénynek megfelelően fizetni. (80paragrapfus 2.pont)
Nem szándékozom hajléktalanná válni ezért elindulnék gyalog.
126km-re van.
És az út csak a Főúton át vezet...gyalogos kalkulátor szerint ism
Te mennyit gyalogolsz?
Szerezz valahol egy láthatósági mellényt. Meg térképet. Amikor úgy látod, hogy nem érnél el a következő lakóhelyig világosban, akkor a faluban-városban keresd meg a hozzád tartozó templomi papot-lelkészt, és kérjél szállást munkáért. Biztos, hogy vannak olyan embereik, akik tudnának használni két erős kezet favágásra, akármire.
Reggel indulj tovább. Írjál naplót az útról.
Komolyan mondom,utolsó, ez olyan szuper komment volt...a kedvencem...filmbe illő.
Utolsó előtti, a stétát sikerült elkerülnöm végül, azzal hogy kaptam mégis előleget annak ellenére,hogy nemet mondtak.
A kérdés nem kamu volt,hanem valódi.
De már Pesten alszom, az MCdonald egyik házában,mert hozzájuk szegődtem.
Amikor már biztos voltam a sétámban,levelet írtam a rendőrségnek...íme a levél:
Feladó: Konkoly Norbert (20)
Születtem: 1997.02.19.
Tisztelt Rendőrkapitányság!
Jelenleg Szlovákiában tartózkodom.
Sajnos a 112 segélyvonalat magyar nyelven nem tudom elérni ezért csak írva tudok jelezni.
Szlovákiában,Galantán elvesztettem a munkámat ezáltal vissza kell költöznöm Budapestre.
Ám a a cég csupán November 13.-án hajlandó fizetni a 80.paragrafus 2.-es pont ellenére,melyet ismertettem a munkaadóval.
Ezért is, nem tudok elszabadulni a városból, de muszály lesz,hogy elkerülhessem a hajléktalanná válást.
A törvénykönyv 20.paragrafusa kimondja "Ha az úton nincs gyalogos járda,akkor a gyalogos járhat a Főúton forgalommal szemben,mindig bal oldalon" vagy valami hasonló.
Ennek tudatában holnap el kell indulnom gyalog Budapestre mely innen 1nap 5órányi járásra van,rosszabb esetben 2 napi járásra.
Kérem ezen információk tudatában,mégha fel is jelentenek a járművezetők önök vegyék figyelmen kívűl,és ezen üzenettel értesítsék kérem a Szlovák Polícia kapitányságot is.
Előre is köszönöm mielőbbi válaszukat.
Konkoly Norbert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!