Laknál együtt ennyi emberrel?
én gimiben voltam kollégista, nyolcan, majd heten voltunk egy szobában (később "csak" négyen), és akkor szerettem, mert fiatal voltam és buli volt. ma már viszont idősebb fejjel biztos, hogy nem költöznék össze szobatárssal - mióta egyetemista vagyok, szinte csak annyi a kikötésem az albérlettel szemben, hogy egy szobában lehessek, az sem számít, ha szoci bútorok vannak és nincs a belváros szívében a lakás. most is vannak lakótársaim, de nem bírnék már egy idegennel osztozni egy szobán: kell a privát szféra, az alvás, az egyedüllét, nem szeretnék más emberhez alkalmazkodni ilyen szinten (mi van, ha a szobatársak hajnalig fent vannak, neked viszont reggel hatkor kell kelned a munka miatt? mi van, ha délután szeretnél egyet szunyókálni, de ők szintén zajt csapnak? vagy csak ha szeretnél egyedül, csendben egy filmet megnézni vagy olvasni, esetleg tanulni, telefonálni a pároddal...)
a közös helyiségekről ne is beszéljünk: a főzés, fürdés, wc-zés egy rémálom lesz, hiszen este vagy reggel nem tudsz nyugodtan elkészülni vagy ülni a budin anélkül, hogy ne kellene azon rágódnod, hogy éppen mikor fog valakinek kellene az a helyiség. én 2 lakótárssal lakom együtt 24 évesen, de már így is utálom, pedig külön szobám van; ilyen idősen azért már vágysz az intimitásra, egyedüllétre, saját lakásra, vagy legalábbis ha megosztanád a lakrészt, azt a pároddal, rokonoddal tennéd. ha egyetemista vagy, én a helyedben inkább a kolit választanám. egyébként a mai árakat nézve megértelek, hogy miért gondolkodsz ilyesmin, de nekem kicsit fura, hogy egy lakbért és a rezsit 7 felé osztják el... ennyire drága lenne az a lakás? akkor biztos, valami központi helyen van esetleg full extrás, de akkor a hyledben keresnék valami kintebb lévőt, és akkor meg tudod úszni fele annyi lakótárssal.
Én jelenleg SharedHouse-ban lakom.
Igaz, teljesen más a bérlemény mérete, illetve komolyabb szabályok (egymással megbeszélt, íratlan) vannak, amiket mindenki betart.
A mi házrészünk (egy ház felső szintje, belülről nem lehet felmenni, lépcső csak kívül van, az alsó szinten pedig a tulaj, egy iszonyatosan rendes 60-as nő lakik) 3 szobából, egy közös nappaliból, amerikai konyhából, fürdőből, egy nagy erkélyből, és a tetőkertből áll.
6-an lakunk benne. 5 nő és én.
Mi nem azért lakunk így, mert így olcsóbb (mármint legelőször tényleg mindenki ezért jött ide, de mára már más miatt), hanem azért, mert egyszerűen megkedveltük egymást annyira, hogy nem szívesen szélednénk szét.
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!