Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Laknál együtt ennyi emberrel?

Laknál együtt ennyi emberrel?

Figyelt kérdés
3 szobás panel lakásról van szó, nővérem is ott és a párjával. Már ígyis 6-an élnek ott. Közös szoba, fürdő stb. Viszont mondták hogy szívesen várnak, mert így olcsóbban jönnének ki...

2017. nov. 2. 11:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
bizztos nem. egyedül élek, ez így pont elég is. :)
2017. nov. 2. 11:58
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
De te szeretnél odaköltözni? Lenne más lehetőséged? Vagy csak tesód miatt mennél?
2017. nov. 2. 11:58
 13/21 A kérdező kommentje:
Amúgy így most az elején szerintem oda fogok menni, csak mások véleménye is érdekelne. Ki volt már hasonlóban.
2017. nov. 2. 12:00
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Én volt, hogy laktam két emberrel egy szobában munkásszállón, külföldön. Két kolléga hétvégén hazament Magyarországra, így legalább hétvégén általában nyugtom volt. Majdnem egy évig voltunk így valahogy ki lehetett bírni, de ma már nem vállalnék ilyent be.
2017. nov. 2. 13:40
 15/21 anonim ***** válasza:
Ó, szóval csak 2 szoknya miatt, mi? :D Hát csak rajta, majd rájössz, hogy talán mégsem volt olyan jó ötlet. :D
2017. nov. 2. 16:09
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

én gimiben voltam kollégista, nyolcan, majd heten voltunk egy szobában (később "csak" négyen), és akkor szerettem, mert fiatal voltam és buli volt. ma már viszont idősebb fejjel biztos, hogy nem költöznék össze szobatárssal - mióta egyetemista vagyok, szinte csak annyi a kikötésem az albérlettel szemben, hogy egy szobában lehessek, az sem számít, ha szoci bútorok vannak és nincs a belváros szívében a lakás. most is vannak lakótársaim, de nem bírnék már egy idegennel osztozni egy szobán: kell a privát szféra, az alvás, az egyedüllét, nem szeretnék más emberhez alkalmazkodni ilyen szinten (mi van, ha a szobatársak hajnalig fent vannak, neked viszont reggel hatkor kell kelned a munka miatt? mi van, ha délután szeretnél egyet szunyókálni, de ők szintén zajt csapnak? vagy csak ha szeretnél egyedül, csendben egy filmet megnézni vagy olvasni, esetleg tanulni, telefonálni a pároddal...)

a közös helyiségekről ne is beszéljünk: a főzés, fürdés, wc-zés egy rémálom lesz, hiszen este vagy reggel nem tudsz nyugodtan elkészülni vagy ülni a budin anélkül, hogy ne kellene azon rágódnod, hogy éppen mikor fog valakinek kellene az a helyiség. én 2 lakótárssal lakom együtt 24 évesen, de már így is utálom, pedig külön szobám van; ilyen idősen azért már vágysz az intimitásra, egyedüllétre, saját lakásra, vagy legalábbis ha megosztanád a lakrészt, azt a pároddal, rokonoddal tennéd. ha egyetemista vagy, én a helyedben inkább a kolit választanám. egyébként a mai árakat nézve megértelek, hogy miért gondolkodsz ilyesmin, de nekem kicsit fura, hogy egy lakbért és a rezsit 7 felé osztják el... ennyire drága lenne az a lakás? akkor biztos, valami központi helyen van esetleg full extrás, de akkor a hyledben keresnék valami kintebb lévőt, és akkor meg tudod úszni fele annyi lakótárssal.

2017. nov. 2. 22:08
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez számomra már az elképzelhetetlen kategória. Nekem a max amit el tudok képzelni és viselni az ha 2 max 3 emberrel élek, tehát összesen hárman. Ugy gondolom az még összeegyeztethető hogy ne zavarjuk egymást, de 7 ember 7féle szokással, máshogy járnak dolgozni, máskor főznek, mosnak fürdenek, más a napi rutin stb... nem tudom hány évesek vagytok, de nekem egy szobában 3 ember is soknak számít. Bár én még diák vagyok. Nekem a max 2 lakótárs volt(2 szobás lakásban) de igyis néha nehézkea volt összeegyeztetni ha pl barátokat akart hivni valaki, hogy ne zavarjuk a másikat. Amikor meg 7-8 ember volt összesen a lakásban azt éreztem mintha tömegben lennék. Persze a szükség nagy úr és valaki jobban tolerálja az embereket maga körül, de a helyedben még átgondolnám.
2017. nov. 3. 01:01
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
16-os vagyok. megkérdezhetem kérdező, hogy hol van ez a panel? számításaim szerint nagyjából 240 ezerbe kellene kerülnie (plusz rezsi!), de még akkor is fejenként 40 ezer a lakbér, ami Budapesten már nem annyira vészes (de még így is drága, tudom, de manapság többe kerülnek a szobák sajnos). a paneleket nem szokták 200 felett kiadni, vagy ha igen, akkor fullos, újépítésű, és minimum a Duna-partra néző terasza van, de azokat a házakat nem igazán diákoknak adják ki, hanem magasabb igényű, gazdagabb embereknek. csak azt tudom elképzelni, hogy a lakás Budapesten a 11. kerületben vagy Újlipótvárosban van, de még így is csak azt tudom neked mondani, hogy nézz körül máshol, fogsz találni kevésbé tömött lakást ilyen áron. a nővéredék meg persze, hogy azt mondták, hogy szívesen várnak, hiszen ő a párjával él egy külön szobában, hozzájuk már nem megy több ember, és te csökkentenéd a fizetendő lakbért (ki ne örülne ennek?!)
2017. nov. 3. 11:17
 19/21 anonim ***** válasza:
69%

Én jelenleg SharedHouse-ban lakom.

Igaz, teljesen más a bérlemény mérete, illetve komolyabb szabályok (egymással megbeszélt, íratlan) vannak, amiket mindenki betart.

A mi házrészünk (egy ház felső szintje, belülről nem lehet felmenni, lépcső csak kívül van, az alsó szinten pedig a tulaj, egy iszonyatosan rendes 60-as nő lakik) 3 szobából, egy közös nappaliból, amerikai konyhából, fürdőből, egy nagy erkélyből, és a tetőkertből áll.

6-an lakunk benne. 5 nő és én.

Mi nem azért lakunk így, mert így olcsóbb (mármint legelőször tényleg mindenki ezért jött ide, de mára már más miatt), hanem azért, mert egyszerűen megkedveltük egymást annyira, hogy nem szívesen szélednénk szét.

19/F

2017. nov. 3. 14:54
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Átmenetileg igen, hosszabb távon nem. Különben mekkora a lakás? 3 szobás oké, de abból is többféle létezik.
2017. nov. 4. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!