Kidobhat-e a főbérlő a becsületesen fizetett lakásból egy napra?
A helyzet a következő: a főbérlő azt mondta, hogy jövőhéten kedden nem jöhetünk haza, mert a tulajdonosnak (a két személy nem ugyanaz) lenne valami programja itt.
A bérleti szerződésben természetesen nincs ilyen helyzet definiálva. Jogában áll-e a főbérlőnek ezt megtenni? Valakinek hasonló esetről tapasztalat? Minden ötlet/válasz érdekel! :)

De, ezt az opciót sem vetettük el, viszont engem, mint bérlőt a legkevésbé sem érdekel, hogy a főbérlőnk milyen pénzügyi manőverekkel próbálja magát életben tartani.
Ezt én nagyon jogtalannak és felháborítónak tartom.

Természetesen nem.
Azt viszont nyilván meg tudja tenni, hogy berág rátok ha nem mentek bele és vmilyen ürüggyel mondja, hogy akkor lehet elkezdeni új albérletet keresni. Mérlegeljétek a lehetőségeket sztem, lehet végül jobban megérné bevállalni ezt az egy napot, mondjuk nincs rá garancia, hogy a jövőben ne csinálna még ilyeneket..

Hát igen. Én viszont úgy döntöttem, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban, felbontom a bérleti szerződést, decemberben csatlakozok az angliába kivándorolt rokonokhoz.
Köszönöm mindenkinek a választ!

Ilyet, batteg:DDD
Az idegen látogatok esetleg még ki is fosztanak, hiszen gondolom nem cuccoltok ki 1 napra fogkeféstől-mindenestől...bizonyára "búvóhelyet" biztosít extra bevételért..., majd mosogathattok-moshattok utánuk:D
Tartsd magad a szerződéshez s nézz másik helyet, ha neki ez a válasz nem tetszik ( nem egyezem bele ).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!