Nálatok a vidék falut jelent? Vagy van valamilyen jelentésbeli különbség a kettő között?
Én egy erdélyi faluból/vidékről(?) származom.
Itt szinte mindenki úgy fogalmaz, (aki nem a városban lakik) hogy ő falusi. Viszont mióta többet olvasgatok magyarországi oldalakat, cikkeket, mindenhol a 'vidék' kifejezést olvasom, azt, hogy 'falu' kevésbé.
Nekem meg nem tiszta ez az egész.
Nálatok ugyanaz a kettő? Szóval ha én egy 200 lakosú kis faluban élek, mondhatom, hogy vidéki vagyok?
Vagy ami ilyen kis lakosszámú, az falu, és ami már nagyobb, de még nem város megnevezésü az a vidék?
Amúgy számomra szebb a vidék megnevezés...de kiváncsi vagyok hogy is van ez :D
20N
Vidéki faluból (egy kb. 300 fős kisközség) elszármazott budapesti lakos vagyok.
Azt átvettem a többiektől, hogy vidék = nem Pest. De ha itt Pesten beszélek valakivel, akkor mindig úgy mondom, hogy vidéki falu, vagy vidéki város (pl. Debrecen, vagy Nyíregyháza). De ha mondjuk 10 évvel ezelőtt kérdeztél volna, én is úgy magyaráztam volna, hogy falusi vagyok.
Érdekesség amúgy, hogy Eger (70000 fős), annyira városnak tartja magát, hogy a központi buszmegállót, ahonnan a falukba, de Salgótarjánba vagy Miskolcra is indulnak a buszok, parasztelosztónak hívják :D Ha tudnák, hogy Pesten ők is a homogén "vidék" része, szerintem a kardjukba dőlnének.
De a múltkor hallottam egy nőt telefonálni a buszon (Pesten), hogy ő Albertfalvára fog költözni, és az szinte már vidék... Teljesen kiégtem. Albertfalva a XI. kerület egy része, én Pesten ennél már sokkal kijjebb is laktam (Nagytétényben). Szóval néhány sznobnak már minden vidék, ami a 4-6 villamos vonalán kívül esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!