Új szomszéd esetén az új lakónak kell bemutatkozni a régi lakónak, vagy fordítva? Vagy egyáltalán kell - e?
Figyelt kérdés
Vidéki kertes családi házak környezetben.2017. aug. 15. 22:09
1/15 anonim válasza:
Az újnak kell. De ha jófejek vagytok, akkor ti is mehettek.
2/15 anonim válasza:
A régi lakók szoktak előbb bemutatkozni, üdvözölni az új lakókat a környezetükben.
3/15 anonim válasza:
Gondolj bele...Bemész valahova, akkor neked illik köszönni. Költözésnél is aki költözik, az "megy be" a régi közösségbe. Legalább a közvetlen szomszédot illik megtisztelni, hogy --üdv, én lennék az új szomszéd.
4/15 anonim válasza:
Nekünk pár hónapja van új szomszédunk, Kijevből érkezett, nem is tudtunk róla, egyszer csak becsengetett és mondta , hogy ő az új szomszéd.
5/15 A kérdező kommentje:
Kössz a válaszokat. Kíváncsi voltam mások véleményére, mert a ugyanabban a szomszéd házban öt év alatt három új család közül senki nen szaggatta magát, hogy hónapokon keresztül a köszönésen kívül, (én köszöntem előre) ne szóljanak semmit. A bemutatkozásról nem is beszélve. Mind a háromnak én mutatkoztatam be hogy mégis valamilyen szomszédi viszony legyen köztünk. (Lehet hogy tolakodó voltam.)
2017. aug. 15. 23:15
6/15 anonim válasza:
Mint az amerikai filmekből tudjuk: a szomszédok egy tálca süteménnyel a kezükben üdvözlik az új lakókat. :)
7/15 anonim válasza:
Hatos: Ugyanezt akartam írni, rögtön ez a kép ugrott be a kérdésről.:D
Új szomszédom nem nagyon volt mostanában, viszont új osztálytársam igen, és nagyon szimpatikus viselkedésnek tartottam, hogy amikor lepakolta első nap a cuccait, végigsétált az egész osztályon, mindenkinek bemutatkozott és váltott pár szót velük. Nem a padból várta, hogy majd valaki hozzászóljon.
8/15 A kérdező kommentje:
A jelenlegi szomszédot ha nem is aprósüteménnyel kínáltam, de áthívtam egy pohár borra. Nem ide tartozik, csak érdekességnek említem meg hogy ezután egy hét múlva kimérette a telkét, hatvan méter hosszan át kellett raknom a kerítést.
2017. aug. 16. 05:57
9/15 anonim válasza:
Legalább neked köszönnek, nekem még vissza sem köszönt pár új szomszéd.
10/15 anonim válasza:
Szomszédokkal kapcsolatban jut eszembe, kb. 1 éve valaki a szomszédjával kapcsolatos kérdést az Állatok --> Vadállatok kategóriába tette fel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!