Ezekben a nagypolgári (régi tégla, általában nagy belmagasság) belvárosi lakásokban milyenek a zajviszonyok, mennyire hallatszódnak át a szomszéd zajkeltései?
Manapság sokszor lakáselválasztó tégla helyett csak valami sima, statikailag még megfelelő falazóanyagot építenek csak be.
Az ilyen régi tégla épületekben viszont (szerintem) nem ritka az 52-es, vagy még vastagabb fal sem. Ennek pedig nagy a tömege így jóval kedvezőbb a hangszigetelő képessége.
kb.semennyire.
Laktam ilyenben fél évig, és csak nyitott ablaknál hallatszott le,hogy a felettünk lakó napi ötször porszívózik, a mellettük lakók pedig napi háromszor üvöltve-lihegve szexelnek.(Ilyenkor, gondolom, náluk is nyitva volt az ablak, nyár lévén). Ha csukva volt az ablak, semmi zaj nem hallatszott át sehonnan sem.
vannak a tömegházak, amelyek így épültek, és vannak a régebbiek. mi régebbi típusúban élünk (parlament környéke)
Pl. a körfolyosó nem félelmetes, hanem nagy oszlopos, nincs leesés érzésed.
A belmagasság 5 méter, emiatt finoman szólva sincs meleg télen sem. mi ezt szeretjük,mert nyáron öröm, télen pedig elvagyunk a 20 fokban, mi szerintem távhőt nem élnénk túl:)) És egy festésnek se állsz neki te magad, sőt, az ablakok is az égig érnek, ahhoz is céget kell hívni, ha le akarjuk mosni.
a szomszédok egyáltalán nem hallatszanak át, utcára néző ablakunk nincs, de a folyosói ablakokon át nem jön be zaj, ha ott jönnek el előttünk.
ami a negatívuma, hogy furcsán vannak ezek a lakások felszabdalva (nem eredetileg, hanem később politikai indíttatásból..de ez egy másik történet), ezért pl. nálunk a főzőfülkéből nyílik a mosdó és a szobák is egymásból nyílnak.
de én imádom, hogy ha a folyosón mész, itt egy cselédlépcső, ott egy régen használt közös fürdőszoba lezárva, szóval nagyon érdekes a ház:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!