Van olyan itt Magyarországon, hogy valaki elakar költözni albérletbe a szüleitől, de nem tud?
Szerintem igen sokan vannak így.
Feltételei:
Nagykorúság, rendszeres havi jövedelem, amiből kitelik az albérlet és a megélhetés.
Nagyon változó.
Vannak ún. munkásszállók, amik a legolcsóbbak.
Ott egy 50-ből kijössz (bérleti díj + rezsi)
Viszont itt van 1 szobád jobb esetben, a többi rész az közös.
Ugyanígy lehet egy több szobás lakás is, ahol csak egy szobát bérelsz, a többit mások, és a többi helyiség közös.
Ha teljesen egyedül akarsz lakni, akkor annak ára van.
A villanyszámla, gázszámla, stb nem fog osztódni, de ugyanúgy világít a szobában a lámpa, mintha 5-en laknátok ott.
Budapesten egy ilyen 1 kis szobás "lakás", legolcsóbban 50+rezsi körül van.
De NEM a belvárosban, és nem felújított, meg minden luxussal ellátottak.
Nagyon ki kell fogni, de így szeptember (iskolakezdés) közeledtével felmennek az árak.
A kaució általában 1 vagy 2 hónap, de lehet ettől eltérő.
Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk 50 az albérlet (minden nélkül), és kérnek 2 havi kauciót, akkor szerződés kötéskor 100-at le kell tenned.
Engem az tart vissza, hogy nagyon hiányoznának.
Hiába van elegem néha a körülöttem való nyüzsgésből, ha külön költöznék hiányozna. Ez az egyik ami egyelőre még visszatart. A másik, hogy kell egy fix meló amiről tudod, hogy hosszútávú lesz.
Nálam ez a két legfontosabb szemppmt, de persze van még több is de azok elenyészőek...
Nem, aki nagyon el akar költözni, az megoldja, ha egy cosmót kell dolgoznia, akkor is.
- 18 év
- x jövedelem - és a kevés sem feltétlen ürügy, mert létezik munkásszálló, társbérlet
Tudod: nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!