Mennyire etikus a lépcsőházban, liftben, erkélyen dohányozni?
Az a helyzet, hogy a mi lépcsőházunkban is vannak páran, akik vagy a lépcsőházban, vagy a liftben dohányoznak, és vágni lehet a cigifüstöt.
Már tele van ragasztgatva a liftajtó is meg a folyosó is minden emeleten, hogy tilos a dohányzás, meg a liftben nem szabad dohányozni. Voltak, akik értettek a szóból, de páran még mindig csinálják, és szabályosan meg lehet fulladni a füsttől.
Hiába szóltunk nekik, szerintük "semmi közünk hozzá, foglalkozzunk a saját dolgunkkal", az egyik 2 gyerekes anyuka meg az egyik rá szóló lakóra förmedt, hogy mi milyen bunkók vagyunk, hogy még ezt az egyetlen kis örömét is elvennénk tőle, meg ő a lakásban nem fogja szívni, mert a gyerek köhög tőle.
Több ismerősömnél is hasonló problémák vannak a lépcsőházakban, erkélyeken. Nálunk sem bírják ki azt a fél percet, míg leérnek lifttel a 3.-ról a földszintre. A közös képviselőnek szóltunk már többször is, de ő is azt mondta, hogy a figyelmeztetéseken kívül nem tud velük mit csinálni, igazából szerintem nem érdekli a dolog.
Van egy ismerősöm, aki azért költözött el egy albérletből, mert az alatta lakó házaspár kb óránként kijárkált az erkélyre dohányozni, és zárt ablaknál is simán érezni lehetett a füstöt. Nem hatott se a szép szó, se a fenyegetés, se a főbérlő figyelmeztetése, mert ő szerintük "nekik ehhez joguk van, ha nem tetszik, adnak orrcsipeszt".
Szerintetek mennyire "elnézhető" vagy "tolerálható", ha valaki a lépcsőházban, liftben, erkélyen dohányzik úgy, hogy kérésre sem hagyja abba, vagy megy máshova?
Ti hogy oldanátok meg a helyzetet ha a szép szó nem segít?
Volt hasonló problémátok?
Vagy a dohányzóknak van igaza?
Nálunk is probléma. A teraszon dohányzás is kiakasztó, persze valószínűleg semmit nem lehet tenni ellene, max vitatkozni egy életen át. Értem én hogy a saját terasza, de a füstje meg 80%ban az én nyitott teraszajtómon jön be.
Nyár, egész nap csukott ablak, ajtó, az ember estére kinyitná , hogy végre friss levegő jöjjön be, erre a b*zi alsó szomszéd füstjét szívhatom. Cigizése után még fél órával is a lakásomban reked a füstje. Szóval ha joga van ha nem, a qurva anyját....
Neki joga van cigizni a teraszon, az én gyerekemnek, meg családomnak meg nincs joga a friss levegőhöz? Ráadásul fél órán belül 3x is képes rágyújtani.
Gondoltam már olyanra, hogy ahányszor rágyújt (mivel neki a saját teraszán joga van), én a saját teraszomon kiborítok egy vödör felmosó vizet. (fa szerkezetes terasz, 2 deszka között szépen a nyakába folyna)
Füst felfele száll, víz lefele. Mind kettőnknek joga van ezek szerint azt csinálni a saját teraszunkon, amit akarunk. ( ja, szóval lehet mégse?)
11. vagyok, 12es érvelés az olaj szaggal azért nem jó , mert ha épp ésszel belegondolsz, akkor tudható, h belátható időn belül kisüti azt a 15 szelet rántott húst. (és nagy valószínűséggel nem kezd el utána egy csülkös bablevest is, meg egy kelkáposzta főzeléket is főzni)
Szóval zavaró valóban az is, de kb 1 óra.
Továbbá az étkezés az életben maradáshoz szükséges, a cigiről ez kevésbé mondható el.
Kaja szagnak akkor lesz vége, amikor elkészül, menütől függően 1-2 óra, a cigi füstnek meg akkor, amikor megd*glik a szomszéd. Igaz minél többet szív, annál előbb
;)
Meg dohányos és dohányos között is nagy különbség van. Van aki napi 2-4 alkalmat megy ki a teraszra (azt még én is elviselném düh mentesen), az én szomszédom a vacsora időm alatt megy ki 2-4 szer...
Tisztelet azoknak, akik legalább próbálják minimalizálni a füstjük által okozott kellemetlenséget....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!