Székesfehérvár jó hely? Milyen ott élni?
Én berhidai vagyok ugyan, de dolgoztam Veszprémben is, most jelenleg pedig Fehérváron. Azt kell mondanom hogy Fehérvár 1000-szer jobb, én most nem a szépségére vagy hogy milyen házak vannak vagy iskolák, nem ilyenekre gondolok, hanem az emberekre
itt vhogy úgy érzem mindenki olyan mint én, hasonló személyiség, csendes, nyugodt nincs akkora nagypofájúság, nincs annyi pávagyerek, nincs annyi divatmajom, plázakurvą stb., nekem pl. több kollégám egyben olyan barát akikre bármikor számíthatok magánéletben, munkában egyaránt, mindenki kicsit közvetlenebb, alapból könnyebb barátokra lelni itt, segítőkészek, nem néznek ki azért ha te valamibe különbözöl kicsit az átlagtól, nincs ez az újgazdag egoista "burzsuj" réteg
Veszprém ellentéte Fehérvárnak, meg mondjuk többször hallottam azt a mondást hogy "az ember ott érzi igazán jól meg otthon magát ahol megszületett", ez az én esetemben abszolút így is van, mert Fehérvári születésű vagyok:))
Hogy milyen Székesfehérvár?
Pozitívumok:
-Közel van Budapest
-Közel van a Balaton
-Közel van Veszprém
-Közel a Velencei-tó
-Számtalan munkalehetőség
-Fejlődő város
-Átmegy a városon az M7-es autópálya
-Választékos üzletláncok
Negatívumok:
-Ipari város, tehát koszos, szürke
-Egy igazi kommunista város
-Egy csöppnyi belvárosa van
-Nincs sok látványosság
-Bődületesen rosszak az útak
-Panelház-panelház hátán
-Elavult lakások
-Sok a cigány
-Sok a nyugdijjas
-Élettelen..
-nincs sok cigány (valszeg nem jártál mér Borsodban, Pesten vagy Baranyában)
-nem koszos (nem jártál még az említett helyeken)
-nincs több nyugger, mint másutt
-a belvárosa átlagos méretű
-a magyar városok között kiemelkedő látványosságok tekintetében
-mitől lenne igazi kommunista város? Ha az is lenne, ez miért hátrány?
-nincs több panel, mint egy átlagos magyar nagyvárosban. A legtöbb panelházat Fehérváron újították föl
-az utak semmivel sem rosszabbak, mint másutt
-annak élettelen, aki annak akarja látni
Ennyit rólad.
Szeretem Fehérvárat! Szép város.
De én valamiért jobban szeretem Veszprémet, Pécset vagy Szekszárdot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!