Jó hely Székesfehérvár? Bővebben lent.
Én is Fehérvárra jártam középiskolába. Egy éve volt a 10 éves osztálytalálkozónk. A fehérváriak szinte mind helyben maradtak. Kb 20 fehérváriból azt hiszem, 2-en mentek Pestre, 2-en külföldön vannak, van, aki agglomerációbeli településbe költözött (tehát tul.képp maradt fehérvári). Egy valaki ment még egy másik vidéki nagyvárosba.
14-en voltunk vidékiek, tőlünk többen költöztek be Fehérvárra, és arányaiban többen mentek külföldre is (azt hiszem, talán 4-5-en). Egy ember ment Pestre. Én még mindig ott lakom, ahová születtem (Fehérvártól 20 km).
Az a helyzet, hogy a diszkóélet pangásának több oka van: nincs igazi egyetemi élet, közel a főváros, a Velencei-tó és a Balaton.
Viszont van remény, a felsőoktatás nagyon gyorsan fejlődik most, szerintem 10-20 éven belül egy nagyon jó önálló egyeteme lesz a városnak.
3-4 ezerre tehető az egyetemi és főiskolai hallgatók száma a városban, ha jól tudom (Kodo kb 1500, ÓE AMK 2000, Corvinus 3-400).
Utolsó, nem marad az ember mindig 17-18 éves. Akarom mondani 14-15, aki ma annyi, manapság már 18 éves korára kiéli magát, nem nagyon akar bulizni hetente, de még havonta sem. Innentől kezdve senkit nem érdekel, milyen szórakozási lehetőségek vannak egy városban a tizenéveseknek, sokkal inkább az lesz mérvadó, hogy mennyi lehetőség van és mennyit lehet keresni...
Fehérváron is egyre több diszkó van egyébként, mivel nő az egyetemi élet, szóval van reális esély a fejlődésre. De az életet természetesen nem ez fogja meghatározni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!