Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Székesfehérvár jó hely?...

Székesfehérvár jó hely? Milyen ott élni?

Figyelt kérdés
2017. máj. 4. 18:55
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
11%
Dögunalmas. Kultúra nulla.
2017. máj. 6. 10:08
 12/30 anonim ***** válasza:
18%
Eddig majdhogynem én vagyok az egyetlen, aki értelmesen megindokolta az állításait... na mindegy.
2017. máj. 6. 16:05
 13/30 anonim ***** válasza:
14%
Hát már bocsánat, de ha valakinek attól város egy város, hogy van 4G, bevásárlóközpont meg fel vannak újítva a panelok arra nem tudok mit mondani... Apropó kislődi kalandpark Fehérvár környékén hol is van ilyen? És hol a fehérvári sípálya, mert Veszprémnek ott van eplény, és bobpálya hol van? Fehérvár semmi több mint egy pici belváros köré épült gettó rengeteg, meg pár szintén elég gány kinézetű kertváros. Ó és ismételten hol is van Fehérváron egyetem? És állatkert?
2017. máj. 7. 19:39
 14/30 anonim ***** válasza:
5%
Ó és Veszprém környékén valóban putri települések vannak... Balatonfüred, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Epény... jaaa hogy te le sem mentél a nyolcasról... Veszprémben pont az a jó, hogy van egymás mellett több kisváros, és eggyütt képesek nagy értéket képviselni. Ó és még valami, Veszprémben rugalmasan lehet vezetni. Fehérvár meg a piros lámpák városa. Amíg végig megyek a Budain megőszülök, mert olyan, hogy zöldhullám persze nincs.
2017. máj. 7. 19:45
 15/30 anonim ***** válasza:
80%

Veszprémen átmegyek 10 perc alatt, mert olyan kicsi a város. :) Egyébként a Balaton-parti településeknek semmi közük Veszprémhez. Veszprém vonzáskörzete kicsi. Olyan településekre terjed ki, mint Hajmáskér, Nemesvámos, Márkó. Egyik sem egy nagy szám. Veszprémtől nyugatra pedig egyértelműen putri minden.

Fehérvár vonzáskörzete még Veszprémet is érinti gazdasági szempontból... de ha szűken vesszük, nyugaton Várpalotáig, északon Mórig, keleten Bicskéig, Martonvásárig, délen Sárbogárdig, Enyingig terjed. De ezeken felül az egész régió egyértelmű központja.

A Velencei-tó partjának települései, a Vértes falvai, a Velencei-hegység falvai mind szép települések. Nem mondom, hogy Veszprém környékén nincsenek szép települések, mert az a környék is tele van. Csak sajnos attól még putrifalvak és kisvárosok. Miskolc környéke is szép, mégis menekül onnan mindenki. :)

2017. máj. 8. 01:25
 16/30 anonim ***** válasza:
66%

Fehérvár felsőoktatása olyan ütemben fejlődik most, ahogy egyetlen más városé sem Mo-on. Hidd el nekem, tíz éven belül önálló egyeteme lesz a városnak. Méghozzá nem is akármilyen.

Eplény az Eplény, nem pedig Veszprém. Fehérvárról sem sokkal tovább tart az odaút, ha éppen oda akarok menni. :)

Veszprémben hol van egy Bory-vár (ha már ebben a stílusban vagyunk). Van egy aprócska várhegy, lakótelepek, egy falusi vasútállomás meg egy kevéske kertváros.

Fehérvár kertvárosai gányul néznek ki? :D Öreghegyen több a luxusvilla, mint Rózsadombon... jártál te egyáltalán a városban vagy csak a levegőbe beszélsz?

Igen, az jelenti a normális várost számomra, hogy az utcák, a lakóépületek normálisan néznek ki. Kit érdekel az állatkert? 10 évente megnézi az ember, azon kívül a mindennapokat egyáltalán nem befolyásolja.

na, hol van bobpálya? Mert Veszprémben nincs. Fűzfőn van, ami Balaton-parti város, ami egy külön világ. Fehérvárról oda is éppolyan egyszerű eljutni, mint Veszprémből...

Mellébeszélsz.

2017. máj. 8. 01:34
 17/30 anonim ***** válasza:
80%
Fehérvárcsurgó, Lovasberény, Sukoró, Nadap, ezek mind gyönyörű települések. De ott van még Seregélyes, Szabadbattyán, Dinnyés, Agárd, Gárdony, Velence, Tác, etc. ezek mind-mind tele látnivalóval és szórakozási lehetőséggel. Ha már itt tartunk.
2017. máj. 8. 01:37
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Ém szerettem ott élni, külvárosban, családi házban. Mondjuk engem nem vonz a nagyvárosi élet, jobban szeretem a nyugalmat. De szoktak lenni fesztiválok, vásárok. Étterem szinte minden sarkon van. A csónakázó tó valóban nagyon szép lett felújítás után. A sárpentelei parkerdő is hangulatos, csak sajnos sokan rongálják.. Öreghegy fehérvár leggazdagabb része, de gyönyörű látnivalók is vannak ott, mint pl a bory vár. Az oktatás szerintem átlagos szinten van, igaz felsőoktatási intézmény nincs. De szerintem összességében jó kis hely :)
2017. máj. 9. 13:54
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
18-as, végre egy értelmes hozzászólás... de annyiban javítanálak, hogy VAN felsőoktatási intézmény a városban. Kodolányi főiskola, Corvinus fehérvári campusa és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara.
2017. máj. 9. 19:19
 20/30 anonim ***** válasza:
35%

Attól függ, mit akarsz csinálni. Tanulni jó, mert az önkormányzat az országos átlagnál jobban támogatja a diákokat és a tanintézményeket. A tömegközlekedés használható, de a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején óriási dugók vannak. Dolgozni is jó, mert az országos átlagnál magasabbak a bérek és rengeteg cég/hivatal van, ahova vesznek fel embert.

A város nem szép. Még felülről sem, nemhogy közelről nézve.

2017. máj. 9. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!