Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A budapestiek miért nézik le...

A budapestiek miért nézik le a vidékieket?

Figyelt kérdés

2017. jan. 6. 20:27
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Az általánosítás semmilyen területen sem vall hitelességre. De ettől függetlenül bizonyára létezhet olyan tősgyökeres pesti, aki azt hiszi, hogy Budapestországban él. Nem is lehet másképp :D
2017. jan. 8. 18:00
 22/24 anonim ***** válasza:
Budapesten születtem nagyjából 32 éve, azóta is itt élek, jártam már sok helyen a városon belül, a városon kívül az ország több tájegységén, sőt, még külföldön is, rengeteg emberrel találkoztam, rengeteg félét ismerek, nem általánosítok. Vannak szélsőségek mindenhol, de aki általánosít, az semmivel sem jobb annál, aki azt képzeli, hogy ő a világ közepe. :-)
2017. jan. 8. 18:30
 23/24 anonim ***** válasza:
Ez a feltetelezes egeszen egyszeruen nem igaz. Szimpla altalanositas. Tahok elofordulnak mindenhol. Aki taho az lenezi a masikat, aki meg normalis az nem nez le senkit. Ez fuggetlen attol, ki hol lakik.
2017. jan. 15. 16:15
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

pesti vagyok és nem nézem le a vidékieket...

a 'lenézés' szerintem azért érződik csak nekik, mert a pesti fejlesztések vannak előnyben... de hát persze, 1,9 millió ember + fél millió agglomerációban, persze hogy az a központi

(irányomból annyi csak a "lenézés", hogy néha megjegyzem hogy 'oh, az eléggé rossz, hogy nincs minden nap mozi a városban; nincs bevásárlóközpont? durva, nem irigyellek titeket' meg ezek... de ez se lenézés, csak én nem ehhez vagyok szokva, és nekem fura lenne már így ezek a lehetőségek nélkül lennem; még ha nem is élek vele)

de mint pesti, engem nagyon sok vidéki nézett már le, távolabbi rokonságból is, hogy 'húúú lejöttél hozzánk falura? wáow, nem hiányzik a nagy pesti élet?' meg pár durvább, arra utalva, hogy biztos életképtelen lennék ha nem lenne minden a seggem alá tolva...

szóval ez eléggé két oldalú érme

2017. jan. 17. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!