Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan lehetne rávenni a...

Hogyan lehetne rávenni a szomszédainkat, hogy végre kitegyék a házszámot?

Figyelt kérdés
Annyit tudni kell, hogy a szomszédék háza a miénk, illetve az akkori szomszéd közötti telekre épült, tehát perezve van, csak éppen nem hajlandóak kitenni a házszámot. Így már sokszor előfordult, hogy hozzánk jött volna valaki, és mivel automatikusan számolta a házakat, így náluk kötött ki, nem jött tovább, mert ők vannak előrébb. Csak ugye ha ők nincsenek otthon, vagy otthon vannak, de a kapu csukva, csengő nincs, így azt hiheti bárki, hogy mi nem voltunk itthon, mivel minket keresett, és elmegy, mi meg esetleg észre sem vesszük. Többször szóltunk már nekik, hogy jó lenne, ha kitennének egy nyomorult házszámot, és mindig az volt a válasz, hogy "majd", meg hogy "nálatok úgyis ki van téve", csak éppen úgyse jön senki tovább, mert automatikusan számolják a házakat, hogy ez az első, ez a második stb., tehát akkor ez lesz az adott házszám, és fogalmuk sincs arról, hogy az egy később épült ház, és mi nem ott lakunk. Már arra is gondoltam, hogy bemegyek a jegyzőhöz, és megkérem, hogy szólítsa fel őket a házszám kitételére, bár nem tudom, hogy lehetséges-e ez. Úgy érzem, a szép szó nem használ, és őszintén szólva pofátlanságnak érzem ezt a fajta hozzáállást, és szeretnék valamilyen végleges megoldást. Szerintetek mit lehet ilyen helyzetben tenni, lehet-e bárkit is kényszeríteni a házszám kitételére? Mondjuk én úgy gondolom, alapvető dolog lenne, hogy minden épületen legyen házszám, az övékén is, főleg úgy, hogy ők mindenen felháborodnak, minden miatt panaszkodnak, de a saját dolgaikat nem veszik észre. Előre is köszönöm, ha valaki tanácsot tud adni.

2017. jan. 2. 21:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
#10: Ha én nem tennék ki házszámot, senki nem venné meg helyettem, amúgy meg ha ők sajnálják azt a "kis pénzt" a saját házukra, akkor én miért ne sajnáljam a mások házára? Jó, hogy nem én látom el őket mindennel. Mert ha pl. a rossz kerítés miatt kiszökne a kutyám az utcára, és megharapna valakit, akkor talán a szomszédnak kellene megcsináltatnia a kerítésemet? Egyébként a magyar jog a világ szégyene, csak ebben az országban büntetik azt, aki becsületesen él, aki meg sz*rik a közösségi normákra és a kötelességekre, azt senki nem veszi elő, és nem is érzi úgy, hogy neki bármilyen kötelezettsége lenne. Akárhogy is van, a becsületes ember szívja meg, akár anyagilag, akár erkölcsileg azért, mert egyesekben nincs semmilyen tartás és felelősségérzet. Mi gondoskodtunk arról, hogy betartsuk a törvényt, és hogy jól látható legyen a házszámunk, de sajnos igaza volt Gyurcsánynak, amikor qrvaországozott, mert itt a jog sem azt védi, akit kellene, és nem lehet betartatni semmit, maguktól meg az embereknek általában nincs annyi eszük és kötelességtudatuk, hogy a saját portájukról gondoskodjanak.
2017. jan. 2. 22:58
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"én miért ne sajnáljam a mások házára?"

Mondtam...tény hogy idegesítő helyzet, idegeskedhetsz is rajta még hetekig, hónapokig, megkeserítve a saját életed. Nekem megérne a saját nyugalmam 2 ezer forintot.

2017. jan. 2. 23:39
 13/15 anonim ***** válasza:

Tehetsz bejelentést a jegyzőnél, ilyenkor a tulajdonos kap egy levelet, hogy x határidőn belül tegyen ki házszámot, mert különben megy a bünti.

Nekünk is nemrég volt ilyen esetünk, kiderült hogy van egy elfeledett zsebkendőnyi területünk egy kis faluban és nincs kint házszám, pótolnunk kellett.

2017. jan. 3. 01:05
 14/15 A kérdező kommentje:
#12: Igen, de ha te kifizeted mások helyett azt, amit nekik kellene, akkor ezzel megint csak azt a mentalitást erősíted, hogy nekik nincs semmi felelősségük, és hülyék lennének bármit is csinálni, ha te úgyis mindent kifizetsz helyettük. Így aztán jót röhögnek a markukba, ahelyett, hogy legalább elszégyellnék magukat. Amúgy ha mondjuk direkt nem tesznek ki házszámot, akkor mennyi az esélye, hogy még ha én csináltatok is nekik számot, azt felteszik? Én meg nem mehetek át intézkedni, hogy de akkor is, ha ők nem egyeznek bele, ahhoz nincs jogom, hogy felpakoljak nekik bármit is a házukra. Vagyis mindenféleképpen én szívom meg, ők meg továbbra is folytatják ezt a hozzáállást. A legnagyobb gond az Magyarországon, hogy gyakorlatilag nyugodtan elkövethet bárki bármilyen jogsértést, mégis a normálisan élők szívják meg. De ha ők lennének hasonló helyzetben, már folyamatosan menne a rikácsolás, hogy mi miért nem vagyunk hajlandóak csinálni semmit, meg miért tévesztik el az idegenek a házszámot. Leginkább az a fajta hozzáállás taszít, hogy nekünk úgyis ki van téve a házszám, mintha ők ettől felmentve éreznék magukat az alól, hogy bármit is csináljanak.
2017. jan. 3. 09:13
 15/15 anonim ***** válasza:
41%

" segits magadon es isten is megsegit"

Valld be, hogy nem megoldani akarod a helyzetet, csak nyavajogni meg hisztizni egy jot.

Teged zavar, vagy oket? Na, akkor kinek is kell megoldania?

Nem birom elviselni az ilyen embereket. Tudod, hogy hivom az ilyet, mint te? ELETKEPTELEN.

2017. jan. 3. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!