Hogyan lehetne rávenni a szomszédainkat, hogy végre kitegyék a házszámot?
"Szerintetek mit lehet ilyen helyzetben tenni, lehet-e bárkit is kényszeríteni a házszám kitételére?"
A ház használatbavételi engedélyében szerepel, hogy a tulajdonos köteles jól láthatóan kitenni a házszámot. Legalábbis az enyémben benne van. Ha ők nem teszik ki, akkor a jegyzőnél lehet jelezni, de kétséges, hogy a rossz-szomszédi viszonyon túl segít-e valamit a feljelentgetés.
Csináltass egy házszámot, majd a szomszéd beleegyezésével rakd fel neki, és béke!
Lehat aztán, hogy direkt nem akarják kitenni... mit tudom én, mondjuk ne találja őket az adóbehajtó, stb. Igen ez létező történet, csengőt is ki szokták kötni.
Amúgy ha valaki házszámtáblát akar csinálni, nem kell, hogy a feje tetejére álljon, kimegy egy zsírkrétával, aztán felírja a számot a kerítésre. Fél évig az is ott marad.
Olyan megoldás is van, hogy csinálsz a magad házszámáról még egy táblát, azt egy karóra kiszúrod az utca közepén, hogy az is lássa, aki nem mászna előrébb még egy háznyit.
Ne balhézz össze szerintem emiatt a szomszédokkal, ennél aztán csak mégrosszabbakat lehet kifogni, akikkel hát nem a házszám lenne a legfőbb problémád.
Annyit rinyálsz itt, hogy "ő kötelességük". Simán vehettél volna már nekik egy táblát.
Csak gondolj bele:
Pazarlod az időd azzal hogy kéregeted őket.
Pazarolnád az időd és a Jegyző idejét ilyen hülyeségekkel.
Itt is pazarlod az idődet a mérgelődéssel.
Tök feleslegesen kell idegeskedned ha csomagot kapsz vagy vendégek jönnek.
Ehelyett egy szaros házszám kerül vagy kemény 2 ezer forintba, valószínűleg nem ez verne földhöz téged.
Az a baj, hogy az emberek is a megoldás helyett inkább a fene nagy önérzetüket nézik, és inkább szívatják saját magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!