Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Olyan lakóval aki nincs...

Olyan lakóval aki nincs tekintettel a többi lakóra és nem hajlandó egy picit sem alkalmazkodni lehet valamit kezdeni?

Figyelt kérdés
Ráadásul a szomszédom. Gyakran van hogy csak hajnal 2-3 óra fele lesz csend,mert ő még este 11-kor meg éjfélkor filmet néz,zenét hallgat,vagy áthívja valamelyik ismerősét és hangosan felröhögnek ami nagyon megnehezíti a nyugodt alvásom,ami nekem diákként fontos lenne ugyanis nem tehetem meg hogy nappal alszom. Ha megkérjük hogy legyen szíves halkabban akkor is ugyanúgy csinálja ezeket mintha nem is szóltak volna neki,szóval már nem is szólunk neki mert annyi értelme van mint halottnak a csók. De ha nem hajlandó a kérések ellenére sem halkabban lenni,akkor mit lehet tenni? Volt már hogy megbüntették mert a lakók aláírtak valami papírt amiben az állt hogy a szomszédom rendszeresen hangoskodik és pénzbírságot kapott. De még az sem érdekli,mert nem lett jelentős változás. Van valami megoldás erre a helyzetre?
2016. dec. 29. 08:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. dec. 29. 10:25
 12/17 anonim ***** válasza:
15%

Akármennyire pofátlanság, de engem a kölcsönös zaj segített ki az ilyen szomszédokkal szemben. Azért én eléggé türelmes vagyok a zajokkal este 10-ig, de utána már azért illik mérsékelni a hangerőt. Szóval nem az a megoldás, hogy a kérdező költözzön tanyára, itt nem nappali normál zajokról van szó, hanem éjszakai zajokról.

Én nem diák vagyok, viszont hajnal fél 5-kor kelek, negyed 7-kor indulok a jelenlegi munkahelyemre, 12 órát vagyok távol itthonról (a héten nem dolgozom, de vegyük most csak az alap helyzetet, amikor igen). Váltok, amint tudok, de most ez a szituáció, és ehhez kell alkalmazkodnom. Na most éjszaka szeretném kipihenni magam a másnapi munkára, ezt meg zajban nem lehet. A füldugó két okból sem megoldás nálam, egyrészt fáj tőle a fülem, másrészt nem ébredek fel az ébresztőórára, ha a fülem be van dugva és neadjisten el tudok aludni azzal együtt.

Szerencsére az én szomszédaim azért veszik a lapot, párszor max. hangerőre vettem a mobilos ébresztőmet, így valószínűleg áthallatszott a falon a hajnali ébresztés. Pár nap után csend volt este. Egyszer kellett átkopognom a falon, amikor valamit hangosan néztek, pár percen belül lejjebb volt a hangerő.

Ha véletlenül csak a szöszölés zavar annyira, hogy rosszul alszom, akkor viszont bekapcsolom a tévémet alacsony hangerőn, az épp annyi, hogy elfedi az átszűrődő zajokat, van időzítő, mikor kapcsoljon ki, beállítom valamennyire, általában hamarabb elalszom, mint amire beállítom.

A szüleim fölött lakik viszont egy igazán bunkó zajos szomszéd, már nyugdíjas, de még él az anyja, és pár éve még az anyjával is összeveszett, hogy márpedig ő nem vesz halkra semmit, na nála az használt, hogy amikor éjjel zaj volt, akkor lekapcsoltuk a villanyóráját.

2016. dec. 29. 15:45
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
Utolsó. Az is finom lehet hogy te reggel fél 5-től negyed 7-ig készülődsz... Felső szomszédom fél 5-től 5-ig csinálja de az csodálatos. Most legalább kiderült, hogy lehetne sokkal rosszabb.
2016. dec. 30. 15:04
 14/17 anonim ***** válasza:
3%
Helyettem nem főz és készít a munkába ételt senki, egyedül élek, egyedül kell megoldanom mindent, estére már kimerülök, reggel pakolok össze mindent, megreggelizek, ha ezt az időt leszűkíteném, összekapódik a gyomrom és nem tudok reggelizni, akkor meg nem bírom a munkát, 3-szor van lehetőségem étkezni a munkahelyen, 2x10 perc, és 1x40 perc ebéd, és részben fizikai munkát végzek, kell a reggeli is otthon még indulás előtt. Nekem erre a bő másfél órára szükségem van, hogy nyugodtan el tudjak készülni és el tudjak indulni kapkodás nélkül.
2016. dec. 30. 15:08
 15/17 anonim ***** válasza:
52%
Azért van ellenpélda is. Nekem panelban a felső szomszédom minden reggel 4 óra után nem sokkal indul munkába. Ezt két dolog miatt tudom csupán. Egyrészt mert mondta, másrészt mert mikor hajnalban már én is fenn vagyok, időnként az ablakból látom menni a buszmegálló felé. Olyan csendben készülődik össze, hogy teljesen észrevehetetlen. Így is lehet csinálni. Nagyon jóban is vagyok vele.
2016. dec. 31. 08:58
 16/17 anonim ***** válasza:
85%
Normál hangerőn tv és zene ill nevetés, az nem csendháborítás éjjel sem. Vagy papírból vannak a falak vagy hallgatózol egész nap
2017. jan. 1. 12:58
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
22:45-kor érek haza, szépen néznénk ki ha nem zuhanyozhatnék, vacsorázhatnék és halkan még a híreket is megnézem. Soha senki nem szólt érte, (én is hallom szomszédom 4:20-kor ébredni, munkába menni), aki panelbe költözik tisztába kell legyen azzal, hogy mások is élnek ott. Ha valaki ennyit nem bírja tolerálni az költözzön tanyára.
2017. jan. 5. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!