Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Betiltanátok a házi tüzijátékot?

Betiltanátok a házi tüzijátékot?

Figyelt kérdés
Szilveszterkor lehet csak ha jól tudom, persze csinálják egész évben. Úgy vettem észre a legtöbb embert bosszantja, egy szűk réteg gagyi szórakozását szenvedi a többség és akkor szegény állatokról ne is beszéljünk.

2016. dec. 10. 19:42
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Az rendben van, ennek ellenére minden évben pukkasztanak vele.
2016. dec. 11. 18:24
 22/35 anonim ***** válasza:
50%
Egészséges lelkületű, normálisan nevelt és szocializált kutyákat nem zavarja a tűzijáték. Az idegileg roncsokat kell ilyenkor pátyolgatni.
2016. dec. 12. 06:07
 23/35 anonim ***** válasza:
35%

Azért tiltanám be, mert a sok részeg hülye nem tud vele bánni. Csak pár példát hozok: valaki idióta elbújt egy sikátorban, és emberekre célzott rakétával. Szintén egy részeg marha majdnem belőtte tűzijátékkal a kirakatunkat. Ott robbant szét a rakéta közvetlenül az üveg előtt. Ha sikerült volna a baromnak kilőni az üveget, engem gyönyörűen fölszeleteltek volna a kirobbanó szilánkok. A szomszéd utcában meg szándékosan dobálták a kutyás családi házak udvarára a petárdákat, hogy a kutyákat bosszantsák.

Szerintem így nincs értelme, és sokkal balesetveszélyesebb, hogy részeg idióták hajigálják. Józanul azért óvatosabbak lennének.

2016. dec. 12. 17:12
 24/35 anonim ***** válasza:
30%

"Ezt azért erősen nehezemre esik elhinni."

Az nem az én problémám. Semmi érdekem nem fűződik hozzá, hogy elhidd.

2016. dec. 12. 21:41
 25/35 anonim ***** válasza:
39%

"Haveromat elütötte az autó , tiltsuk be az autót..Szóval mert egy két hülye- figyelmetlen ember szabályt szeg,nem kell egyből nekirontani az egész műfajnak,főleg hogy csak egy napról van szó. "

Az autónak van haszna. A profi cég csinálhatja szerintem is, e akárki ne csinálja.

2016. dec. 12. 21:41
 26/35 anonim válasza:
70%
Az én tapasztalatom hogy az ilyen semmi nem jó neki,meg az önjelölt diktátorokkal van a baj.Ezek nem elég hogy diktátorost játszanak,hazudnak,lopnak és az év egész napján ott csesznek ki normális emberekkel ahol lehet.Ezeket az is zavarja ha tőle fél kilóméterre az erdőben lőnnéd.Ezeknek soha nem volt jó és nem is lesz jó semmi.Ha egy kilőméterrel arréb meglátná hogy fellősz pár rakétát az ilyen simán rádhívja a rendőrt.És akinek ilyen a mentalitása az mindenkivel ezt csinálja.Ezek azok az emberek aki,lemérgezi az állatodat,ha állatartó szenvednek a szomszédok az állandó kutyaugatástól vizelet,ürülékszagtól,.A parkokba nem lehet egy plédet miattuk lerakni,a gyerek kutya sz os homokba játszik.Ha kerted van este átmegy hozzád lopni amit te termeltél,esetleg még le is gyomirtózza a növényeid.Ő jelentget miközben neki van a legtöbb vaj a füle mögött.Évtizedek óta szakmában dolgozó buszsöfőr ismerős is megmondta a buszokon is az idősebb korosztállyal van a legtöbb baj és nem a fiatalokkal.Azok csapják itt a port pont akikkel a legtöbb baj van.Az ilyen tiltogató huszárok a parlamentben a legnagyobb gazemberek.A komcsik csinálták ezt az esztelen tiltást is.Aki ma megy robbantani elrobbantja a magájét jól érzi magát.Az lehet valaki robbantgat de holnap megkínál a pálinkályából,ad a lekfárjából,lehet pont ő ápol a korházban amikor beteg vagy,vagy besegit neked amikor megkéred.Az ilyen jelentgetős tiltogatós svábbogarakról meg öszintén hányról lehet elmondani.Ezek még a saját barátjaikba is ott rúgnak bele ha úgy fordul a köpeny ahol tudnak.Nagyrészük ezeknek a durrogtatós srácoknak elviszi eldurrantja és nem árt vele senkinek.Azért meg hogy valaki petárdázik meg tűzijátékozik csak mert ellövi és nem árt vele senkinek ezért valakit önmagában büntetni én undorítónak és vérlázitónak tartom.Aki őszintén csak használ ilyesmit,és úgy használja hogy tekintettel van másokra.Aki pl 1km ről látná a tűzijátékot senkit nem zavarna az illető aki feljelenti,a rendőr is aki rámegy,de a politikus is akik hozták a tőrvényt lincselésre és a társadalomból eltávolítandónak tartom.Most hurcoljunk meg egy gyereket mert eldobott pár petárdát.Ennek az az oka valahol ezekből már hiányzik a tolerancia de legfőképpen az emberiesség.Egy maréknyi senkiházi tőrvényhozó amúgy is nagyon mindent megenged magának.És a legroszabb hogy főként a fiatalokkal nem ritkán gyermekekkel szemben.
2016. dec. 15. 00:50
 27/35 anonim ***** válasza:
64%

@21:41

A legálisan kereskedelmi forgalomba hozott tűzijátékot is profi cég csinálja, és be van vizsgáltatva, szóval ez rossz példa volt.

2016. dec. 15. 05:50
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket az eszközöket rengetegen használják.Az online pyroshoppok már Decemberben bezárnak annyira viszik.Egyik tűzijátékshop pl írta már nem is visznek vidékre se mert annyi a megrendelés hogy a Pest környékiek között is mindent eltudnak adni.Az év végi árusoknál a harmadik nap amire kimentem már csak egy sikoly telep maradt neki mert mindent elvittek.Sokan már külföldről hozzák be a dolgokat mert a hazai legális piac nem tudja kielégíteni a fogyasztók igényeit.Az itteni törvény hogy speciális futár szállíthatja postás sima futár nem hozhatja sem érdekel senkit.Külföldön nincs ilyen ott sima futárral kézbesítik,itt sem érdekeli az embereket.A petárdatilalom sem érdekel senkit.A jelenlegi fogyasztói igényekhez már a jelenlegi törvények is túl szigorúak.Van egy széles körű fogyasztói igény,hagyománya van,és régen amikor még torta tűzijátékot sem lehetett akkor nem volt ilyen csendes a szilveszter.Régen amikor tilos volt minden ilyesmi olyan sűrűn durrogtattak mint a fronton vagy egy lőtéren.Itt arra utalok van egy tömeges igény rá amit ha legálisan nem tudnak az emberek kielégíteni akkor kielégítik,kielégítették eddig is illegálisan akár lehet,akár nem.
2016. dec. 17. 21:10
 29/35 Nemtudomanevem(sem) ***** válasza:
100%

Ennyi.

Jobban meg sem lehetett volna fogalmazni.

2016. dec. 18. 06:44
 30/35 anonim ***** válasza:
43%
Ez a prolitüzijáték. Nagyon menő dolognak számít bizonyos körökben.
2016. dec. 18. 07:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!