Betiltanátok a házi tüzijátékot?
Nem.
Az első válaszolóval pedig teljesen egyetértek, nem csak egy szűk réteg szereti. Legalább ugyanannyian szeretik, mint ahány embert zavar. Persze neked is a saját álláspontod az alap, meg nekem is a sajátom. De azért azt be kell látni, hogy nem kell ezt hallgatni egész évben. Hiába legális, kevés ember van aki év közben rendszeresen használja. Persze akad ilyen, de ott már panasszal lehet (kell) élni, mert neked is jogod van a csendhez, és nyugalomhoz. De ezzel egy időben, szilveszterkor, vagy egy-egy alkalom erejéig pedig a tüzijátékozóknak van joguk kiélni a szenvedélyüket. Attól, hogy szerinted gagyi, más még szeretheti.
A kérdésre a választ jobban kifejtve: Szerintem így is túl van szabályozva. Betiltották a petárdát, a vetőcsöves bombákat, semmi nincs engedélyezve ami 50-es kaliber fölötti, be van határolva, 1Kg nettó súlyban tarthatod magadnál, és még lehetne sorolni. Szerintem akár lazíthatnának is a szabályzáson, semmivel sem lenne rosszabb, csak annak jobb, aki szereti. Persze úgysem fognak.
Az állatokat egyébként én is sajnálom. De főként azokat az állatokat, akiknek a gazdájában nincs annyi emberség (vagy ész?), hogy beengedje a házba, vagy egy elzárt, elszigetelt biztonságos helyre, hanem hagyja kint rettegni. Ha meg még véletlenül el is szökik, akkor meg háborog a kedves gazdi.. Sajnos tényleg ez megy. Minden évben. És mindig azoknak a legnagyobb a szájuk, akik semmit nem tettek a saját állatuk biztonságáért, csak utána hibáztatnak mindenkit, kivéve persze magukat. És az ilyeneket nagyon utálom..
#2, miért sajnálod a pénzt? Mindenki a saját pénzét lövi el, nem a tiédet. Akkor ez téged miért zavar? (Nem kötekedés, tényleg nem értem a logikát)
#6 - fejet is hajtottam volna a válaszod előtt, ha ez:
"De főként azokat az állatokat, akiknek a gazdájában nincs annyi emberség (vagy ész?), hogy beengedje a házba, vagy egy elzárt, elszigetelt biztonságos helyre"
nem lett volna benne.
Neked vagy nincs állatod, vagy ami van, az süket. Egy kutya elől csak akkor zárod el a robbantásokat, ha tökéletesen hangszigetelt bunkerbe zárod. Hiába a téglaház, az ágy és a paplan, amiben eredendően én fekszem, a kutya reszketve hallgatja a mély hangokat, amik mindenen keresztül jönnek. Lehet mondani, hogy azt a 20 percet ki kell bírni valahogy, igen, de a kutyának az nem 20 perc, hanem X hét, amíg minden zajra megretten. Persze volt olyan kutyánk is, ami kéredzkedett és nézte a tűzijátékot, de ez a ritka.
Szerintem nagyon kevés házi "kedvenc" van, amelyikre ilyenkor nincs külön is figyelve.
"Neked vagy nincs állatod, vagy ami van, az süket"
Van is állatom, és nem is süket.
És igen, pontosan tudom, hogy mennyire tud tőle félni egy kutya. Bent is fél. De az ember jelenléte nyugtatja, a lakás falai pedig tompítják a durranásokat (még ha nem is nagyon, de valamennyire biztosan).
NEM hangszigetelt szoba kell neki, hanem TE kellesz neki. És ez az amit sok gazdi nem bír felfogni. Nem azért kell beengedni a kutyát, mert bent nem hallja... A kutya a maga kifinomult hallásával tíz kilométerekről meghallja. Azért kell beengedni, mert a gazdi jelenlététől nyugodtabb. Vannak olyan kutyák akik így is nagyon félnek, de nekem eddig minden kutyám lényegesen nyugodtabb volt odabent.
És pont ezért utálom azokat az embereket, akik nem tesznek semmit az állataikért, de utána meg ugatnak, hogy "így a petárdázók meg úgy", mindennek elhordanak mindenkit, csak épp az nem jut eszükbe, hogy ők mit tehettek volna.
Nem fog teljesen megnyugodni, sem a kutya, meg semelyik másik állat sem, pl egy lóról inkább ne is beszéljünk, mert ott meg végkép nem lehet mit tenni, max bezárod az istállót. De amíg a gazdi nem tett meg MINDENT amit tud, addig csak fogja be a pici száját, és ne kritizáljon senki mást sem.
Nekem ez a véleményem.
Nem tiltanám be és nem is fogják ,mert egy nyamvadt éjjelt ki lehet bírni a lakosság nyavalygósabb felének is,mert a másik fele meg kifejezetten szereti a tüzijátékokat.
Másik az ,de ezért úgyis lepontoz a sok fifi gazdi ,hogy normális kutyát kell tartani nem ideggyenge vakarékokat. Az enyém oda se bagózik ha 2 méterre robban mellette egy petárda,a tüzijátékrakétára meg rá akart támadni mikor először látta sisteregni,de már azt se akarja bántani mert rászóltam,ennyi. Szóval ebből látszik hogy én is szoktam durrantgatni szilveszterkor ,akit ez zavar az menjen panaszkodni az Enszhez ,vagy ne tartson agyonszaporított ideggyenge kutyát ,esetleg vegye a fáradtságot közömbösítse le év közben gyakorlatokkal pl rajtpisztollyal.A kutya simán rászoktatható ha dörrenést hall akkor kap egy darab kolbászt és egyből összeköti a kellemest a hanggal,ugyanez mint a vadászeb ha dörren a puska akkor az tök jó mert esik le a kacsa.
A baj ott van hogy a gazda jobban bepánikol mint a kutya és agyondícséri a reszkető állatot ezzel rögzítve a rossz reakciót. A kerti kutyát se kell behozni lakásba. Ki kell menni hozzá és közömbösen végignézni a tüzijátékot vele együtt . Ha el akar bújni az eb akkor magad mellé kell parancsolni már ha egyáltalán tud ennyit és végignézetni vele a pukkanásokat,közben fegyelmezőt csinálhatsz vele mintha ott se lenne a zavaró körülmény. Persze ehhez egy engedelmes kutya kell amit meg kell előznie egy tanítási szakasznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!