Van valami törvény arra, hogy ne zaklassák az embert? Mit lehet tenni?
Nem kell ajtót nyitni, vagy ha kinyitottad, el lehet mondani rendesen, normálisan, udvariasan, hogy nem akarsz semmit se venni, és megtérni se akarsz. Köszönöd, nem érdekel egyik sem, majd ajtó becsuk. Ennyi.
Mi olyan bonyolult ezen? Így nem aljasodsz le és normálisan vállalod a véleményedet, és akkor nem kell ilyeneket kérdezni, mert tudod mit tegyél.
Ja, hogy ehhez nem vagy elég karakán, értelmes, és udvarias. Értem.
Hát ez már a te bajod.
Igenis zaklatás.
Csöngetnek, nem tudhatod ki az, abbahagyod pl. a mosogatást, alvást, tanulást a gyerekkel vagy bánom is én mit, hogy kinézz az ajtón. Ha véletlenül beengedted, akkor meg nem tudod lerázni. Hallottam már olyan esetet, hogy az árus behajította a batyuját, hogy bemehessen. Nálunk meg visszanyomta (!) az ajtót, mikor be akartuk zárni. Szerintem ez kimeríti a zaklatás fogalmát. Az egyetlen amit tehettek, hogy a tömblakás lakói közül egyikőtök se engedi be őket. Akkor talán megunják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!