Lomtalanításon talált DVD-k, kazetták, adathordozók. Mi a véleményetek ezekről? (Bőv. )
Vadidegen emberek által kidobált adathordozókat, családi felvételeket, egyebeket gyűjtök és nézek, csakis kíváncsiságból, szórakozásból. Érdekesebb, mint bármelyik TV-műsor. (Házi készítésű szexvideókat most zárjuk ki, nem is kerestem, nem is találtam.)
Ezen tevékenységem mennyire
a) etikátlan
b) törvénytelen
c) szokatlan?
d) Gyűjt még valaki rajtam kívül ilyesmit? (Az adatokért)
e) Miért válhatnak meg ilyesmitől, mi lehet a történet egy-egy kirakott, addig őrzött családi emlék, kép, videó mögött?
Kíváncsi vagyok, mit gondoltok erről. Az írjon, aki ráér, és akit érdekel a kérdés, köszönöm!
a) Nyilván annak tudatában dobták ki, hogy ott keresgélni fognak és megtalálják.Ha annyira "titkos", akkor ketté törik, nem oda dobják ki..
b) Nem törvénytelen, amíg nem élsz vele vissza.
c) Igen :)
d) Én nem :)
e) Rossz emlékek, nem az övék volt csak találták (mint én is költözés után), átmásolták máshova.....
Törvénytelennek sajnos elvileg az, mert elméletileg a lomntalanítás során kidobált cuccok az állam tulajdonát képezik - az más kérdés, hogy nem nagyon tudják ezt ellenőrizni, mert sok helyen ott vannak még az "őrző-védők". Az, hogy etikátlan-e, jó kérdés. Mert egyrészt vkinek már nem kellett, és kidobta, de kérdés, hogy a családi felvételen szereplő többi ember mennyire örülne neki... én amúgy inkább az etikátlanság felé hajlok.
Szokatlannak sztem az. A legtöbb ember praktikus használati tárgyakat szervál be, ha el is visz családi homevideót, inkább a kazetta miatt. Én is rendszeresen viszek el cuccokat lomtalanításból, szelektív kuka mellől, de inkább ruhát, párnát, képkeretet, társaságjátékot, kiegészítőket, CD-t.
Az utolsó jó kérdés. Lehet pl. hagyaték, ami vkinek nem kell, vagy amúgy sem voltak ezek fontosak az illetőnek, csak kapta / volt, hogy legyen, aztán nagytakarításnál már kidobta, hogy foglalja a helyet. Aztán lehet az is, hogy rossz szájízzel nézi vissza őket (pl. elvált pár, rossz testvéri viszony st.).
Probléma lehet,ha nem az dobta ki,mint akié volt.
Remélem,ha olyat találsz,amit vissza kéne adni,megteszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!