Mit lehet tenni az ilyen szomszéddal, mit tevő legyek?
Ugyanez a helyzet itt egy cigóval, ráadásul nem melózik csak egész nap tolja be a füstöt.
Gondolom a gyerekei után kapott támogatásból veszi a cigit, magyarul én veszem neki az adófizető. (Épp most gyújtott rá, ahogy írom e sorokat), ilyenkor átszáguld a füst a lakáson. Egy pár komolyabb üvöltözés után kitakarodott a lépcsőházba, de most újra az erkélyen tolja.
Hihetetlen.
Esetleg a gondnokkal beszéljetek, hogy házirendbe vegyétek be, hogy tilos a dohányzás a házban, tűzvédelmi és egészségvédelmi okokból.
Ez a panellakás átka, akarod vagy sem, el kell viselni mindenkit, akivel egy házban éltek.
Pont úgy, mint egy családi házban, csak itt a többi ember nem családtag, és "kicsit" többen vannak.
Annyit tennék a helyedben, hogy amikor száll fel a füst, akkor leöntenék egy vödör vizet a SAJÁT teraszomra, ami majd vidáman lefolyik hozzájuk. Aztán annyit mondasz, hogy jajj, ne hari, annyira füstölt valami, azt hittem kigyulladt valami a teraszon.
Ezt párszor előadod, és le fog szokni arról, hogy ott cigizzen.
Elvégre te meg annyi vizet öntesz szét a saját teraszodon, amennyit jól esik. ;)
Egyébként a legjobb megoldás az lenne, ha vennél egy ventilátort, és amikor nyitva az ablak, kicsit bekapcsolod. Gyorsabban kicserélődik a szoba levegője, ha kiviszi a benti meleget, a füstöt meg elfújja a másik irányba, és nem fog bemenni.
Ettől még téged idegesíteni fog a TUDAT, hogy az alsó szomszéd cigizik, de ezzel már sokat nem lehet kezdeni.
A lépcsőházban még rosszabb, ha oda megy cigizni. Esetleg utánanézhetnél, mivel lehetne kiszűrni ezeket a saját lakásodban.
Az én lépcsőházamban is füstölnek szomszédok, de még mindig jobb, ha kintre az utcára, mint a szüleim lépcsőházában, ahol a közös légterű folyosón vagy a liftbe füstölnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!