A jobb életszínvonal reményében kimennétek letelepedni külföldre ha beszélitek is valamennyire a nyelvet?
Azt kéne csinálni! Kint sincs kolbászból a kerítés.
De gyáva vagyok kimenni. Itthon sem tudok rendesen mit kezdeni magammal, külföldön még ennyire sem ismerem a bürokráciát és a lehetőségeimet - ezért félek kimenni.
Itthon 20 év mérnöki, vagy 60 év szakmunkásból vehetek egy házat magamnak, ahova majd 50 / 80 évesen szülhetek gyereket. Külföldön aki ügyes, 5-10 év alatt megkeresi a ház árát és itthon tud gyereket vállalni.
Persze akinek van szülői támogatása (ház/lakás/gyerekre vigyázás), annak könnyebb. Nekem ilyenem nincs.
Én igen!
Aki teheti az menjen.Ami itt folyik ,az nevetséges.Kint is meg kell dolgozni természetesen a fizetésért,de legalább nem a túlélésért dolgoznak...
Gondold át, mennyivel lenne jobb az életszínvonalad, mint itthon? Ha csak "valamennyire" beszéled a nyelvet, túl előkelő munkákra ne számíts.
Ha a kinti minimálbért keresed, csak úgy fogsz kijönni, ha többen laktok egy lakásban. Mennyire van ehhez kedved? Mit hagysz itthon? Párkapcsolat, család, barátok? Mennyire kötődsz hozzájuk?
Ezeket gondold végig és ez alapján hozd meg a döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!