Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért lett mostanában nagy...

Miért lett mostanában nagy divat vidékre költözni?

Figyelt kérdés
Vidék alatt most nem minden várost értek, ami nem Budapest, hanem az igazi vidéket, kis falukat, tanyákat. Olyan sok embertől hallom, olvasom, hogy nagy álma, hogy vidékre költözzön, állatok tartson, növényeket ültessen, stb. És ez csak az utóbbi időben terjedt el (kb 10 éve), előtte nem sok ilyenről lehetett hallani. Mi lehet oka ennek a jelenségnek? Neked mi a véleményed róla? Hol élnél szívesebben: tanya, falu, kisváros, nagyváros?
2016. ápr. 28. 12:47
 1/8 anonim ***** válasza:
én most sem hallom több embertől mint régen. gondolom azért akarnak elköltözni minél messzebb, mert ott olcsóbb a ház pl. én pesten élek, de elköltöznék pest megyébe... érdre pl. nem tudom miért, tetszik az a város, nem pest, de azért nincs is messze. félóra alatt a városban lehet lenni onnan is.
2016. ápr. 28. 12:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem divat vidékre költözni, 10 évvel ezelőtt is volt aki a kertészkedésre vágyott, most is van. általában a legmenőbb és legdrágább a Pest melletti település, ahonnan kényelmesen lehet járni a munkába, de kertvárosi, akár falusias a hangulat. Én is ilyen helyen lakom, örülök is neki. Falun leginkább azért vesznek házat, mert már néhány millióért lehet kapni, viszont nincs munka, de ha valakinek kevés pénze van, akkor megpróbálkozik a faluval.
2016. ápr. 28. 13:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem azért, mert az emberek túl stresszes környezetben élnek. Túl sok az inger, amitől besokallnak.

Mi is Budapesten éltünk, de lett két gyerekünk és elköltöztünk pár kilométerre Budapesttől egy csöndes városba. Össze sem lehet hasonlítani a két világot.

Itt olyan durván nagy a nyugalom, nincs zaj, nincs semmi zavaró tényező, a levegő tiszta, rengeteg a növény, ezerszer jobban alszunk és kipihentebbek vagyunk, mint a zajos és büdös fővárosban. Jó időben a teraszon eszünk a friss levegőn, a gyerekek is egész nap a szabadban vannak, nem egy zárt szobában, saját magunknak megtermeljük, amire igényünk van, kis zöldség, gyümölcs (bio), a gyerekek is rengeteg állatot, növényt megismernek, tényleg leírhatatlan, mennyire másabb az élet egy ilyen helyen. Ja, és attól még ugyanúgy Budapestre járunk dolgozni, vagy akár moziba, színházba, viszont amikor jövünk haza, már az olyan jóleső érzés, amit nehéz megfogalmazni. Egész nyáron a kertben vagyunk, sütögetünk, a gyerekek medencéznek, napozunk, játszunk, nem zavar senki, barátok jönnek-mennek, ezt soha de soha nem cserélném vissza egyik pesti lakásra sem.

2016. ápr. 28. 13:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy most többeknek van elegük a nyüzsgő városi életből...

Én mindig tudtam, hogy nem akarok nagyvárosban vagy lakásban élni. Jelenleg egy kicsi és egy egészen apró (még boltja sincs, sőt kocsmát se láttam benne) falu között lakom, egy külterületi dűlőben, szép helyen. Nekem így nagyon jó :)

De állataim nincsenek és a veteményes is tenyérnyi, gyümölcsös és díszkert van inkább.

2016. ápr. 28. 13:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Megjegyzem, a 2 falu közötti kis nyaraló is többe került, mint egy olcsóbb lakás Székesfehérvárott, s ezt a pénzt még egyszer ráköltöttük, hogy rendes ház legyen, ha kicsi is (de burkolás, festés, kerítés már nem fért bele. kicsit alapos átépítés kellett, olyan 90%-os :D s jó szigetelés)... Az árban nagyon sokat számít a környék, akkor is, ha a legközelebbi falu 4-5 km-re van.

Kelet-Magyarországon 3 egész jó helyen levő ingatlant adtam el, hogy megvehessük s elkezdjük átalakítani ezt a kis ex-nyaralót... De a megye déli része is sokkal olcsóbb. Ez a rész pont drágább, de nekünk ez kellett, megvannak a vitathatatlan előnyei :)

2016. ápr. 28. 13:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok, hát nem tudom mit érezhetsz 3-as, de mi ugyanezeket csináljuk pesten. :D kertvárosi részen lakunk, pesttől pár km.-re nem hiszem hgy annyival jobb a levegő, a többi meg itt is megvan :D
2016. ápr. 28. 14:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem "divat". Egyébként sok oka lehet a vidékre költözésnek. Például akár az is, hogy ott jóval olcsóbb egy telek.

(Nem pl. Debrecenre gondolok,hanem mondjuk egy kis falura, ahol gyakorlatilag fillérekért kelnek el ingatlanok.)

Engem vonz az, hogy a természet legyen körülöttem, így akár a tanyán élést is szívesen megélném.

Ilyen mindig volt, nem csak az utóbbi 10 évben, szerintem.

2016. ápr. 29. 07:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Olcsó a telek,jó a levegő,csend van, és be lehet rendezkedni önellátásra ,ha nem lusta az ember megfogni a kapa végét.
2016. máj. 3. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!