Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A gyermekek tanulmányai miatt...

A gyermekek tanulmányai miatt megfontolandó Budapestre költözni?

Figyelt kérdés
Nemrég beszéltem egy régi ismerősömmel aki könyvelő és mindent nyilvántart. Azt mondta, hogy mire végez a gyerek a jogon 8 millió forintjába fog neki kerülni a (költségtérítéses) diploma megszerzése. El sem akartam, hinni, ha viszont jobban belegondolok simán igaza lehet. Nekem két általános iskolás gyermekem van és mindketten kitűnőek. Egy olyan településen élünk ahonnan napi szinten semelyik egyetemi városba nem lehetne bejárni. A környező kisvárosban van ugyan egy gimnázium és egy semmire való szakközépiskola is van , de nem biztos vagy biztos hogy nem oda fognak járni pár év múlva . Így marad a kollégium ami nem a legszerencsésebb megoldás kamaszok esetén . Az egyetemi években pedig csak az albérletre kiadhatnánk legalább 1 milliót évente 2 fővel számolva. Olyan munkahelyeink vannak, voltak nekem és a páromnak amilyeneket előbb-utóbb Budapesten is biztosan találnánk. Akivel eddig beszéltem erről azok szerint hülyeség lenne emiatt költözködni. Szerintetek?

2016. márc. 2. 10:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem megéri Pest vagy valamelyik közeli város Családi házas részeibe költözni. Pest sem csak paneldzsungelből áll. Egyrészt több, jobb iskola van mint lehetőség, lehet bejárós is a gyerek.

Ez a kollégium meg önállóság dolog is változó. Van aki kifejezetten szereti, van akinek az esze is elmegy tőle, van aki utálja. Én hosszú évekig voltam kollégiumban, ott csak az első 1-2 év ami jó, utána inkább nyűg az hogy 4-en vagytok, semmi magánélet, semmi nyugalom. Ráadásul az hogy önálló vagy nem önálló valaki az sem ezen fog múlni.

Na meg, ha nem tetszik nekik a mamahotel, akkor még mindig ott lesz a lehetőség hogy albérletbe menjenek, és dolgozzanak mellette. Tény hogy az albérlet nem olcsó, főleg a mai horror árakkal.

Vagy a másik opció, hogy gyűjtötök ahogy tudtok, és vesztek nekik hitelre lakást, ha oda kerül a sor.

2016. márc. 2. 13:30
 12/13 A kérdező kommentje:
Az esetleges költözködésre, illetékre, felújításra maximum 30 milliót tudnánk költeni. Nem tudom, hogy ennyi pénzből mit lehetne kihozni, de ez majd egy következő kérdés. Panelban egyáltalán nem gondolkodtam és a pesti agglomerációban sem, mert nem szeretnénk naponta órákat utazással tölteni.
2016. márc. 2. 13:39
 13/13 anonim ***** válasza:
Költözzetek. A 'gyerek' szempontjából tudok erről nyilatkozni. Amennyi időt az életemből és pénzt nekem el kellett utazgatnom főiskolás éveim alatt ...:( Heves megyéből jártam fel Pestre. Egy ideig albiban is éltem fent a sulis évek alatt 2 másik lánnyal, akkor bár csak hétvégére jártam haza, az albi anyagilag jó nagy érvágás volt.:( Azt a pénzt ezerszer jobb helyekre el lehetett volna tenni! Kollégiumot összvissz a SOTE-ét meg a Zrínyiét láttam, mert a barátnőim oda jártak, nekem nem jött be..kicsi is, putri is. A másik amikor pedig a gyerekeid meg fogják neked köszönni ezt a lépést az a diplomaosztó után lesz, mikor munkát kell keresni. Ugyanis a legtöbb lehetőség Pesten van. Megkönnyíted az életüket, hidd el nekem.
2016. márc. 2. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!