Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Tegnap történt velem! Szomszéd...

Tegnap történt velem! Szomszédom hajnal 5-kor rugdosni kezdte az ajtónkat. Mit tehetnék ezügyben?

Figyelt kérdés

Nem rég költöztünk barátnőmmel albérletbe, egy panel lakásba. Fiatalok vagyunk. Van egy közös kutyánk is, mert barátnőm hozta még 4 évvel ezelőtt. Megmentettük, hogy ne altassák el. A kutyust nem hagyhattuk ott az előző lakásba, mert ő már a családtagunk. Közepes méretű, nagyon okos és csendes, de ugyanakkor szeretetre méltó. Sosem ugat ok nélkül, mert nagyon jól nevelt. Néha 1-1 "vau" előfordul, ha játszok vele és felpörög. De rászólok és csendben van, vagy csak befejezem vele a játékot. 1 héten átlagban 3-4x fordul elő "vau". A szomszédokkal szoktam találkozni, mikor viszem-hozom a sétáltatásból. Megsimogatják, mondják hogy aranyos. Rá szoktam kérdezni, hogy szokták-e hallani a hangját. Azt mondták, hogy "szoktam, ha épp csend van a lakásban, de annyira nem, hogy zavarjon". Egyébként nem a rendea ugatás, hanem az a játékos tompa.

Egyik este épp hogy elaludtunk barátnőmmel 3-kor, 5-kor valaki kopog az ajtón. Barátnőm felriadt, erre a kutyus puffogott. Majd valaki elkezdte rugdosni az ajtónkat, olyan erővel, hogy azt hittem szétveri a zárat is. Erre felriattam, és barátnőm is már majdnem sírt. A kutyus ilyenkor már ugat. Persze hogy ugat, ha valaki hajnal 5-kor rugdossa erősen az ajtónkat. Odaszaladtam és kinyitottam. A 75-80 éves szembeszomszédunk volt és ordibált, hogy "mi az hogy itt kutya van? A lakóktól kértél te engedélyt erre? Itt ugat a kutyád reggeltől estig. Senki nem tud tőletek aludni". Már nem tudom, mit mondtam rá, mert félálomban voltam és idegesen, de végen már anyázott, majd úgy rácsaptam az ajtót, hogy majdnem kiszakadt a helyéről. Ezután folytatta, hogy "hogy mered rámcsapni az ajtót? Mindjárt betöröm és agyonütletk te kis taknyos. Én erősebb vagyok".

Az egész lépcsőház zörgött, viszhangzott. Nem mertem kimenni, nehogy még a végén én legyek a hibás. Nagyon gondolkoztam rajta, hogy megütöm, mert nagyon dühös voltam, de mégis csak egy öregember. De így viszont, nem tudom hogy mire számítsak. Lesz legközelebb? Ti mit tettetek volna a helyemben? És mit tennétek még? Sokat gondolkozom rajta, hogy mit tehetek ezellen. Barátnőm alig tud már elaludni, mert fél. A lakás tulajdonosának szóljunk? Vagy nincs köze hozzá? Válaszokat várom.

2016. febr. 26. 01:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%
Folyamatosan bizonygatod, hogy nem ugat. Persze, hogy nem, mikor vele vagytok. Azt tudod, mit csinál, ha egyedül van? Jövés-menés van a lépcsőházban, erre reagálni fog, mégpedig ugatással. Takarítónő dolgozik, dettó. És sorolhatnám. Kérdezd meg a lépcsőháziakat, kérd meg, hogy őszintén mondják meg, ha egyedül van, valóban sokat ugat e? Ha igen, nektek kell tenni ellene. Hogy mit, nem tudom, nincs kutyám.
2016. febr. 26. 18:00
 12/17 anonim ***** válasza:
80%

Nem ugat, persze. Nálunk is volt kutya a társasházban. Amíg haza nem értek a gazdái rohangált, ugatott, vonított, és sorolhatnám.

Ők meg csodálkoztak, hogy minek járunk a nyakukra, hogy csináljanak valamit az állattal - mert dolgozni sem lehet tőle -, mondván: Zuzukának egy hangja sincs. Ja.

Egyébként a köröm kopogás zavaró ehet, de a helyedben én ki nem nyitottam volna az ajtót - mi van, ha baltát is hoz a bácsi, és beléd vágja idegből -, hanem rendőrség.

2016. febr. 26. 18:18
 13/17 A kérdező kommentje:

Nem minden kutya egyforma...az emberek többsége nem is neveli. Mi kis kora óta neveljük. Ha ugat, odacsapunk és rákiabálunk. De erre csak kicsi kora óta, nem volt szükség.

Onnan tudom hogy csendes, hogy nem egyszer videót rögzítettem róla, kíváncsiságból, hogy mit csinál a lakásba. Ez csak poénnak ment. Másik meg, hogy előző lakásba, ugye szüleimmel laktunk. Mindig a szobába volt hagyva a kutyus bezárva. Sokszor nem is tutta, hogy vannak-e otthon.

Egyébként ezzel együtt már logikátlan at egész. Miért hajnal 5-kor jön a szomszéd, mikor alszik mindenki?

Másik meg, hogy írtam, megkérdeztem sok szomszédot. Elmondták volna...de a valódi kérdésre még most sincs válasz. Kapom folyton a tipikus magyar mentalitást, hogy hát biztos a kutya ugatott mindig,mikor nem voltunk otthon, és ezért jött ordibálva a szomszéd hajnal 5-kor.

Még a végén meggyanusítotok, hogy én mentem át üvölteni/rugdosni...

2016. febr. 26. 21:57
 14/17 anonim ***** válasza:
Szóljál a tulajnak, hogy majdnem betörte az ajtót, erre harapni fog. Beígérhetnéd neki, hogy ha nem intézi a bolondot, keresnetek kell másik helyet. És tárd szét a kezed sajnálkozón. A rendőrségről nincs tapasztalatom, ha te akarsz, akkor majd írd meg mit tettek értetek. Ha költöztök végül, adjál a bolondnak valami búcsú ajándélot. Mondjuk reggelente egy spermás koton a kilincsére.
2016. febr. 26. 23:39
 15/17 A kérdező kommentje:
Szólunk majd a tulajnak, és megírom, hogy mi lett a vége
2016. febr. 27. 02:42
 16/17 anonim válasza:
0%

"Mondjuk reggelente egy spermás koton a kilincsére."

Ez nagyon rossz ötlet, kifordítva feldugja egy nőnek, s a kérdező utána élete végéig fizetheti a tartásdíjat. Szaros koton kell, annak a kiforditásával se kell bajlódni, fel lehet rakni úgy ahogy van csak nem kell végigmenni vele. Oda bele lehet csinálni a végén koton nélkül is.

2017. aug. 21. 01:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Na, ti is kultúremberek vagytok, két utolsó kommentelő...
2017. aug. 21. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!