Telephely engedély, lakóövezetben! Olyan problémám van, és kérem a segítségeteket, hogy a kedves szomszédom, sírköves, és már hajnal 6kor neki kezd flexelni, légkalapálni, és hasonló hangos tevékenységeket folytat, ami nagyon idegesítő! Mit tehetnék?
Remélem, már megoldódott a probléma!
Ismerős a helyzet, sajnos ez nálam is fennállt, de megszűnt, mert egyéb okok miatt elköltöztünk.
Igen, a tevékenységhez telephely engedély szükséges, ezt a helyi jegyző adja ki, az illetékes szakhatóságok szakhatósági állásfoglalása figyelembevételével. Egyéb hatóságok mellett a környezetvédelmi felügyelőség is részt vesz az eljárásban, ez a hatóság itt a zajvédelmi és a levegőtisztaság-védelmi - esetleg vízvédelmi - jogszabályokban előírt követelmények teljesülését ellenőrzi.
Amennyiben a panasz még fennáll, javasolom az illetékes környezetvédelmi felügyelőséghez fordulni.
Az én esetemben sikerült "baráti" módon rábeszélnem a szomszédot, hogy kérjen a telephelyhez engedélyt. Ezt meg is tette, előírták, hogy minden tevékenység csak a műhely csukott ajtaja mellett végezhető.
Mondanom sem kell, hogy persze ez nem így történt. Kellemetlen volt a dolog, miután én a környezetvédelmi hatóságnál, az ügyben illetékes egységnél dolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!