Befogadtam egy macskát, ez lopásnak számít, ha előzőleg az egyik szomszédé volt?
Évekkel ezelőtt bejött a kertünkbe egy sovány, rühes macska, megetettem és nálunk maradt, nem tartottam bezárva, mégsem ment el. A tőszomszédunk közölte, hogy 3 házzal odébb lakik a gazdája, de soha nem láttam és nem is jött az állatért. Több hét után elvittem az állatorvoshoz, beoltattuk stb. A szomszéd csak hajtotta, hogy ennek van gazdája, úgyhogy 6 hétig kint volt még a kertünkben, de jött az ősz és mi hazahoztuk. Bár az állítólagos egykori gazdája sosem kereste, a tőszomszéd azóta is mondogatja, hogy elloptam más macskáját, ÉN ELLOPOM A MÁSÉT. Komolyan fontolgatom, hogy feljelentést teszek rágalmazásért vagy becsületsértésért, mert életemben nem loptam, csak nem hagytam egy állatot éhendögleni és ezért még pocskondiáznak is. Hozzám az utcáról jött be a 4 lábán, ez miért lenne lopás?
Ráadásul mivel nem lakunk ott, állandóan bejárnak a kertünkbe mások, de erről a kedves tőszomszédunk természetesen mélyen hallgat, pedig van nyoma, hogy jártak nálunk...
Vagyis mi legyünk elnézőek mindenkivel, de ő rágalmazhat ahogy csak a csövön kifér. Öreg pletykafészek, lefogadom az első nap után szaladt a szomszédhoz, hogy nálunk a macskája mégsem kérte, de nem is vitte el, amikor nem voltunk kint, akkor meg nyilván nem kellett neki.
Ez mitől lopás?!!!
Talán be kellett volna falazni a kertünket, hogy ne tudjon bejönni?
Nem érted meg, hogy magától jött be és maradt nálunk?
Nem zártuk be sehová. Akkor még házunk se volt a telken!
Mivel a gazdája nem etette (az eredmény látható volt) és nem is maradt nála, szerinted az lett volna a helyes magatartás ha hagyom éhendögleni, merthogy a gazdájának nem kellett de a lényeg, hogy másé se legyen! Talán ki kellett volna kötni a kerítéséhez?
Megkérdezni csak azt lehet, akit látsz! Hogy tudod vissza adni, ha 2 perc után visszajött a mi kertünkbe? Azt mondod ha nem adom vissza az eltulajdonítás, de én betettem az állítólagos gazdája kerítésén, csak ő nem tudta vagy nem akarta ott tartani!Talán fogadtam volna magánnyomozót aki kideríti, hogy mikor tartózkodik otthon és ledugom a torkán a macskát, hogy ne nálunk kössön ki??? Hány évig kell gondozni egy állatot, hogy a tiéd legyen, mert ha jól értem nálam van 4 éve, de ő továbbra is a tulaj, mert bár nem kereste, de hivatalosan nem mondott le róla?
De levontuk a konklúziót az esetből, ha legközelebb bejön egy ilyen rossz állapotban lévő állat és nem hajlandó elmenni, majd kihívom az állatvédőket és ők tesznek feljelentést állatkínzásért az állítólagos gondos gazda ellen. Macskát meg majd fogadok a menhelyről, mert nyilván ott lemondónyilatkozatot iratnak alá az előző gazdával, nem pedig ugyanígy az UTCÁRÓL kerültek be mint ez a macskát!
Tizes, ez nem arról szól, hogy mi mennyit ér, hanem arról, hogy senkinek nincs joga rágalmazni a másik embert! Persze itt sokan inkább eltűrik ezt, meg elkötlöznek, csak nehogy bíróságra kelljen menni, legalábbis ezt írják a válaszolók.
Amúgy még el is vagy tévedve, pénzébe nem kerül a kérdezőnek a feljelentés, hanem majd az öregnek fog, ha rábizonyítják a rágalmazást! Sok embernek tényleg egy bírósági meghurcoltatás kell, hogy leálljanak a hülyeségeikkel, a szép szóból nem értenek.
Nem mellesleg az állítólagos tulajdonst is fel lehetne jelenteni állatkínzás bűncselekménye miatt, de ennek nincs értelme, mert ő nem akadékoskodik, csak egy vén bolond szomszéd.
Na de nincs bezárva a cica nálatok, hozzátok, nem?
Akkor miért lenne lopás? Szabad állat, oda megy, ahol jó sora van. Választott magának gazdit.
Mikor elolvastam a kérdést én is pont ezt akartam írni, amit az előttem szóló... Te nem loptad el a macskát, hanem ő választott téged új gazdájának ha már az előző nem gondoskodott róla megfelelően. A macskák már csak ilyenek, van az a pont amin túl már nem éri meg nekik egy embernél megmaradni és ilyenkor keresnek maguknak másikat. Ha mázlijuk van találnak is egy állatbarátot akik ellátják és szeretettel gondoskodna róluk.
Szóval hagyd rá a szomszédod unatkozik és kötözködni akar.
A rendőrség nem hinném, hogy foglalkozna ezzel, bíróság esetleg egy polgári perben, mindenesetre a szomszédnak megemlítheted mindazt amit a 12-es és 13-as hsz-ben írtak, hátha annyi elég lesz, hogy leálljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!