Megdöglött a tehenem, a szomszédé is dögölne meg?
Mi ez a magyar mentalitás? Az emberek miért irigyek arra, aki becsületesen sokra vitte? Valószínűleg sok munka is van abban, amit elért!
Csak egy példa: A minap sétáltam haverommal a belvárosban és egy gyönyörű range rover épp parkolt. Erre haverom megszólal, hogy ro*hadna meg, hogy ilyen autója van! Hát nem szép?
Másik eset: Vonattal megyek haza egyik orvosis barátommal + az ismerősével és beszélgetünk. Rákérdez, hogy hogy megy német? Mondom jól, csak nehéz anyagot találni, mert svájci német nem ugyanaz, mint a német! Erre az ismerőse megszólal és a következő párbeszéd játszódott le közöttünk:
-Miért tanulsz svájci németet?
Én: Mert ott szeretnék élni diploma után!
-De miért?
Én: Elsősorban azért, mert az én szakmámban 80-100
frank/év kezdő fizetésre számíthatok. (Nem egy két
ismerősöm dolgozik kint, szóval hiteles információ)
Másodsorban meg tetszik az ország, jól működik,
normálisan irányítják + az emberek mentalitása is
sokkal pozitívabb.
-Gyalázat, hogy kimegyek és szembeköpöm a hazámat. Ő
azért tanul 6 + x évet, hogy a magyar embereket
gyógyítsa a hazájában rettentően alul fizetve, a
hazaárulók meg milliomosként élnek.
Szerintetek?
Első haverod egy idióta, a másik annál is idiótább.
Nem tudhatod biztosan, ki milyen módon jut vagyonhoz, vagy értéktárgyhoz. Van, akinek a fél vagy egész élete rámegy egy igazi kis csodára. Persze, hogy felvág vele, mert kézzel fogható bizonyítéka van, hogy saját erőből elért valamit az életben, ilyenkor pedig sok emberből előtör az irigység. Természetes, bár jobb elrejteni.
Miért lenne hazaáruló az, aki külföldön próbál megélni? Azok a hazaárulók, akik eladták vagy tönkre tették ezt az országot, vagy akik támogatták őket. Külföldön is lehet magyarként élni, sőt több a magyar külföldön, mint Magyarországon.
A vicc az, hogy diploma után ő is kisunnyog.
2-es, nem a keresettől függ ez a mentalitás, csomó szegény országban olyan boldogok az emberek és segítik egymást mindenben, pedig egy normális cipőjük sincs!
3-as, nem hiszem hogy kisunnyog, nekem ilyen tipikus nagymagyarnak tűnt.
4-es, rám már vonatkozik a hallgatói szerződés, vagyis nem az állam pénzén tanulok.
Első eset: irigység.
Második eset: van benne ráció, persze a megfogalmazás nem túl értelmes, de én is egyetértek, hogy aki "ingyen" tanul itthon, az nem máshol kamatoztassa a tudását, hanem legyen x kötelező év. Mint egy tanulmányi szerződés. Lásd: Miért éppen Alaszka c. filmet. Ott sem jókedvében ment Alaszkába az orvos, hanem azért, mert az állami ösztöndíj fejében oda küldték, nem ő döntötte el, hogy hol akar dolgozni.
Istenem ez is milyen ostoba felfogás.. Mért kéne maradni? Az ember a földre született nem egy "kalitkába"
Elszántnak kell lenni, be kell járni a világot! És ahol a legjobbak az esélyek, boldogan élni! :) Ha nem ez a cél akkor mi lenne más??
8-as, teljesen egyetértek. A XXI. században élünk, kit érdekelnek a határok, ez már nem a rendszerváltás előtti idők, hogy vasfüggöny, ahol szeretnél és ahol a legjobbak a feltételek számodra, menj és élj ott!
9-es, attól még hogy eszme, nem kellene lehazaárulózni azt, aki nem ebben az országban képzeli a jövőjét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!