Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megdöglött a tehenem, a...

Megdöglött a tehenem, a szomszédé is dögölne meg?

Figyelt kérdés

Mi ez a magyar mentalitás? Az emberek miért irigyek arra, aki becsületesen sokra vitte? Valószínűleg sok munka is van abban, amit elért!

Csak egy példa: A minap sétáltam haverommal a belvárosban és egy gyönyörű range rover épp parkolt. Erre haverom megszólal, hogy ro*hadna meg, hogy ilyen autója van! Hát nem szép?

Másik eset: Vonattal megyek haza egyik orvosis barátommal + az ismerősével és beszélgetünk. Rákérdez, hogy hogy megy német? Mondom jól, csak nehéz anyagot találni, mert svájci német nem ugyanaz, mint a német! Erre az ismerőse megszólal és a következő párbeszéd játszódott le közöttünk:

-Miért tanulsz svájci németet?

Én: Mert ott szeretnék élni diploma után!

-De miért?

Én: Elsősorban azért, mert az én szakmámban 80-100

frank/év kezdő fizetésre számíthatok. (Nem egy két

ismerősöm dolgozik kint, szóval hiteles információ)

Másodsorban meg tetszik az ország, jól működik,

normálisan irányítják + az emberek mentalitása is

sokkal pozitívabb.

-Gyalázat, hogy kimegyek és szembeköpöm a hazámat. Ő

azért tanul 6 + x évet, hogy a magyar embereket

gyógyítsa a hazájában rettentően alul fizetve, a

hazaárulók meg milliomosként élnek.

Szerintetek?

2015. jún. 1. 13:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy sok távoli országban boldogok az emberek kereset nélkül, de ott fogalmuk sincs az arról, milyen lehetne jobban élni. Magyarország meg elnéz nyugatra és látja a választ. Itt addig nem fognak nyugodni az emberek, amíg nem közelítjük azt a szintet. És ez igenis a pénzen múlik.
2015. jún. 1. 15:15
 12/13 anonim ***** válasza:

Afrikaiak is ezt csinálják. Jönnek fel európába, mert hogy itt milyen jó az életszínvonal. Természetesen tűrik is egy ideig, de aztán majd visszatoloncolnak mindenkit és hirtelen kitör a szegénység. Ugyan ez lesz EU-n belül is.

Magyarországon meg nem véletlen kevés a munka/munkahely, egyszerűen túl sok ember él itt.

2015. jún. 1. 17:09
 13/13 anonim ***** válasza:
9. Voltam. Ebben igazad van, hogy nem való a dologba a "lehazaárulózás", mert ez tényleg nem így van, ezért is írtam, hogy Te így gondolod, ő amúgy. A fő kérdésre igyekeztem koncentrálni, miszerint ez nem irigységből fakad, inkább a saját eszméjét próbálja rád diktálni. Szerintem nem a legjobb választás a fő kérdésedben ez a közhelyes mondás, mert ezt inkább arra mondják, amikor veszítesz valamit, és az elégítene ki, ha a másik is veszítene. Itt nem erről van szó, hanem arról, hogy az orvostanhallgató barátod egy életfelfogást próbál közvetíteni neked. Persze neki meg kellene értenie, hogy attól, hogy ő ezt választotta, még lehet más alternatíva is, ami szintén egy választható út.
2015. jún. 1. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!