Megdöglött a tehenem, a szomszédé is dögölne meg?
Mi ez a magyar mentalitás? Az emberek miért irigyek arra, aki becsületesen sokra vitte? Valószínűleg sok munka is van abban, amit elért!
Csak egy példa: A minap sétáltam haverommal a belvárosban és egy gyönyörű range rover épp parkolt. Erre haverom megszólal, hogy ro*hadna meg, hogy ilyen autója van! Hát nem szép?
Másik eset: Vonattal megyek haza egyik orvosis barátommal + az ismerősével és beszélgetünk. Rákérdez, hogy hogy megy német? Mondom jól, csak nehéz anyagot találni, mert svájci német nem ugyanaz, mint a német! Erre az ismerőse megszólal és a következő párbeszéd játszódott le közöttünk:
-Miért tanulsz svájci németet?
Én: Mert ott szeretnék élni diploma után!
-De miért?
Én: Elsősorban azért, mert az én szakmámban 80-100
frank/év kezdő fizetésre számíthatok. (Nem egy két
ismerősöm dolgozik kint, szóval hiteles információ)
Másodsorban meg tetszik az ország, jól működik,
normálisan irányítják + az emberek mentalitása is
sokkal pozitívabb.
-Gyalázat, hogy kimegyek és szembeköpöm a hazámat. Ő
azért tanul 6 + x évet, hogy a magyar embereket
gyógyítsa a hazájában rettentően alul fizetve, a
hazaárulók meg milliomosként élnek.
Szerintetek?
Afrikaiak is ezt csinálják. Jönnek fel európába, mert hogy itt milyen jó az életszínvonal. Természetesen tűrik is egy ideig, de aztán majd visszatoloncolnak mindenkit és hirtelen kitör a szegénység. Ugyan ez lesz EU-n belül is.
Magyarországon meg nem véletlen kevés a munka/munkahely, egyszerűen túl sok ember él itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!