Befogadtam egy cicát, lenne egy-két kérdésem, kérhetek egy kis segítséget?
Még sosem volt macskám, mik azok a tárgyak, amik elengedhetetlenek egy kiscicának? Pár hetes lehet, maximum 5 hetes. Már bármit ehet? Vagy van speciális étel a kiscicáknak?
Macskaalom használatra hogy kell rászoktatni? (Kutyát tudok tanítani, de a macskákhoz tényleg nem értek) Eddig kint volt, még életében nem látott macskaalmot.
Mennyi idős korától lehet ivartalanítani? (Kandúr)
A kaparófát, ha veszek neki, akkor megkíméli a bútorokat? Vagy arra van esetleg módszer?
Előre köszönöm a válaszokat!
vidd a macskaalomhoz és a mellső mancsaival kapartasd meg vele. Fogja tudni, hogy oda kell majd wc-znie. Vagy ha már máshova intézte a dolgát, akkor vidd az alomjába a kakit, és mutasd meg neki, és úgy kapartasd meg.
Én elvinném állatorvoshoz, ő megmondja, hogy kell-e még cumiztatni, vagy elegendő-e neki a szilárd kaja. Amúgy is kell féreghajtózni és oltani a cicókat. Az ivartalanítást kb. a tejfogak lecserélődése után, kb. fél évesen szokták megcsinálni. A kaparófa jó, sok cica szereti, de nem biztos, hogy a bútoraidat megkíméli.
5 hetesen még macskatejet kellene kapnia legalább 1 hétig, aztán folyamatosan átszoktatni először az alutasakos kajára (tápanyag szempontjából nem igazán jó, de átmenetileg megteszi, mert sok benne a folyadék), aztán arra, amivel később etetni akarod.
Egyszerűen tedd rá a macskaalomra, hogy tudja, hol van. Ez a legtöbb macskámnál elég is volt. Ha mégsem használná magától, akkor tedd pár napig olyan helyiségbe a macskát, ahol az alom az egyetlen puha felület (pl. előszoba, fürdőszoba)
Ivartalanítani 5-6 hónapos korában kellene.
Kaparófa nem árthat, de nem mindegyik használja. Ha nem használja, érdemes áthelyezni, hátha azzal van problémája. Ennek ellenére "rászokhat" egy-egy bútordarabra, ugyanúgy rá kell szólni, hogy nem szabad, ahogy egy kutyára rászólnál (csak a macska akaratosabb). A legjobb már akkor szólni, amikor megközelíti az adott bútort (pl. nálunk, ha bejönnek a nappaliba, rögtön az egyik székhez mennek, hogy kaparják, már útközben elhangzik a "NEM") Amire egyesek esküsznek, az a kis vízzel való lespriccelés, én ezt sosem csináltam, állítólag nagyon hatásos.
Ami még kimaradt szerintem az előbbi válaszokból, hogy jó ha minél több , olcsó, kis játékokat veszel, hogy azzal foglalja le magát, ne a bútorokkal.
vagy csinálhatsz esetleg te magad is,nulla pénzből.
A kaparófát általában nagyon szeretik, esetleg, ha látod, hogy valami mást kapar, rögtön tedd át a kaparóra.
Az én cirmim imádja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!