Befogadtam egy 4 hónapos keverék, kandúr kiscicát. Kb. mekkorára fog megnőni (kg)? Mikor ivartalaníttassam? Keverék cicáknál mennyire öröklődik a fajtajellem vagy külalak?
Anya brit rövid szőrű, apa házi macska)
Színe jelenleg sötétbarna vagy fekete (attól függ, hogyan esik rá a fény) cirmos csíkokkal.
Kb 4-5 kg.
Az ivarérettsége első jelére, meg kell várni az első ivarzását, kockázatos, ha nőstény és kinti macska, de ha már túlesik az elsőn akkor biztos lehetsz benne, hogy elég idős hozzá. Nem kell megvárni amíg az őrületbe kerget a folyamatos nyávogásával, és hízelgésével, mert közben is lehet ivartalanítani. Az én nőstény macskám is az első ilyen roham után/közben lett elvíve az orvoshoz és semmi baja nem lett. 3-4 napig vártunk mert annyi idő volt találni orvost aki viszonylag olcsón egy akció keretében csinálta (lakásban még nem láttam macskát így szenvedni).
Minden macska más, nem igazán van a keverékeknél meghatározó fajtajellem, de általában a dominánsabb genetikai állományt örökli. Annyira különbözőek a macskák viselkedése, hogy nem lehet látatlanban megmondani milyen egy macska jelleme. Lehet, hogy az anyja, vagy az apja kedves, szelíd, vagy mindkettő, de lehet, hogy a kölyök teljesen másmilyen lesz. Nagyából mint az embereknél.
A külsőségek jellemzőjét pedig már látod, mert megtudod mondani milyen a szőre, színe, hossza, az már eldőlt, az alkata is már kezd alakulni, a pofázmánya is a fogantatásakor kialakult. Szóval, ha most ránézel nagyjából ilyen lesz egy év múlva is, persze arányosan nagyobb.
ÖHM! Látni a kandúrnál is. Nem akarok undorítóságokat írni...Nem érdemes előbb kiivartalanítattni, várd meg míg meglátod az első jeleit, hogy ivarérett. (párosodni akar...a kezeddel) [télleg nem akarokundorítóskodni]
Nagykorában, egy jó kandúr 5-6 kiló, hát akkor fekete lesz és ha apja rövidszőrű valszeg rövid szőrű. csak ugye tömött bundája lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!