Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Most még engem sodor bajba?

Most még engem sodor bajba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!A szomszédom mindenféle mocskos rágalommal ruházza fel a férjem(nmegcsalás,még nemi betegnek is tartja).Kikészített vele.Szerintem az irigység vitte rá.

Férjem ráírt neten a saját életével törődnön.Pár holmink nála volt,csak többedik kérésre adta vissza.Megvádolt,hogy én elmebeteg vagyok állítólag fel akarom gyújtani a lakásunkat,bemegy a biztosítóhoz,szomszédokhoz is ezzel.

Most mit tegyek?Hogy védjem meg a becsületem?

2015. nov. 24. 10:02
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
48%
Mért volt nála annyi holmitok? Aludt nála a férjed?
2015. nov. 24. 10:06
 2/20 A kérdező kommentje:
Nem,dehogy.Háztartási holmik csak,meg elektronikai.Kölcsönkéregette.
2015. nov. 24. 10:10
 3/20 anonim ***** válasza:
57%

És az intim állapotát miből tippelte meg?

Csak mert én akkor foglalkoztam ilyennel intenzíven, amikor konkrétan elkaptam a nemi betegségeket valakitől.

2015. nov. 24. 10:13
 4/20 A kérdező kommentje:
Ahonnan azt is szedte,hogy több ku...a is van.Fogalmam sincs.Rágalom mint írtam.Ha nemibeteg lenne,nyilván én is az lennél,de nem vagyok.
2015. nov. 24. 10:16
 5/20 anonim ***** válasza:
38%

4: Sok betegség évtizedekig is tünetszegény, mint pl. a HIV is, vagy a chlamydia, de még 15 másik betegséget is tudok sorolni, ami tünetszegény lehet. Nőknél tipikusan a tripper tünetszegény, mint régi, klasszikus nemi betegség.

Tehát ha nem jártál szűrésen mostanában, akkor nem tudhatod. Az átfertőződés sem törvényszerű.

2015. nov. 24. 10:23
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Van erre jogi megoldás, beszéljetek ügyvéddel. Ha anyagi jellegű kár is ért vagy érhet benneteket emiatt (pl. a biztosítónál), akkor kártérítést is követelhettek. Ha a szóból nem ért, majd a fejéhez kap, amikor rájön, hogy priusza is lehet ebből és fizetnie is kell.

2015. nov. 24. 10:25
 7/20 anonim ***** válasza:
0%

6: Előre szaladtál, itt nincsen szó arról, hogy nagy nyilvánosság előtt híreszteli a dolgot (mint pl. egy napilap), én úgy veszem ki az eddigiekből, hogy csak a Kérdezőnek mondogatja ezt, meg a közvetlen környezetnek.

Az azért messze áll a bűncselekménytől és a perelhető kártérítési kategóriától is.

Sokan teljesen tájékozatlanok abban, mivel foglalkozik a büntetőjog, és mi a bűncselekmény. Bármit, ami felháborítja őket, vagy ha olyan embrrel találkoznak, akire nem tudják rákényszeríteni az akaratukat, bűncselekménynek titulálnak - teljesen tévesen.

2015. nov. 24. 10:31
 8/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen 6. Válaszadónak.

Ne haragudj kedves másik válaszoló,de nhinném hogy a nemibetgség megléténvahy nemlétén lenne a hangsúly

2015. nov. 24. 10:36
 9/20 A kérdező kommentje:

Nem akarok perelbi,de a becsületem a tét

Na meg fogalmam sincs a biztosító ilyenkor mit lép ha vki ilyen üggyel keresi meg őket

2015. nov. 24. 10:39
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd már el a törvényt, 7-es, NEM kell, hogy nagy nyilvánosság előtt történjen. Az, hogy bemegy a biztosítóhoz, és azt hazudja, hogy a kérdező fel akarja gyújtani a lakásukat, bőségesen kimeríti a rágalmazás fogalmát. Az is, hogy a szomszédoknak is terjeszti ezt, plusz a kérdező és a férje egészségi állapotával kapcsolatos hamis információkat. Simán perelhető és kártérítésre is kötelezhető.
2015. nov. 24. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!