Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért kell ennyire általánosít...

Miért kell ennyire általánosítani? Miért kell a romákat ennyire lenézni? Miért kell utálni a tanárokat?

Figyelt kérdés
Volt egy kertes házunk, amit eladtunk. Egy fiatal roma asszony vette meg, aki korábban keresztanyám szomszédja volt. Keresztanyám jól kijött vele, semmi gond nem volt a hölggyel, ezért mertük eladni neki a házat is. Kertes házba szeretett volna költözni, nekünk volt is egy eladó, megtetszett neki, kifizette az összeget és így eladtuk neki. A volt szomszéd asszonyunk meg elkezdett hisztizni, hogy miért adtuk el cigányoknak a házat, mert hogy lovat fog tartani, ami ki fogja rúgni a háza falát, meg ilyesmiket vágott a fejünkhöz. Na most ennek az asszonynak még véletlenül sem volt lova, tekintettel arra, hogy a 3. emeleten lakott, így elég nehézkes lett volna ott lovat tartani. És megnéztük hogy mi van a házba, a roma asszony egyetlen lovat sem tart jelenleg. Meg azt mondta a volt szomszédasszonyunk, hogy ő utálja a cigányokat. Hát ezzel, ha ennyire általánosít, ezzel nem lehet mit kezdeni. Költözhetett volna a szomszédjába fehér ember is, aki hepajkodott volna minden este, részeg lett volna mint a disznó, óbégatott volna, nem tudom mitől lett volna ez jobb. A másik dolog meg az, hogy ez a volt szomszédunk a tanárokat is utálja, állandóan szidta őket nem is akárhogy, még az sem zavarta, hogy én is tanár vagyok és esetleg az általánosítás rosszul esik nekem. Előttem is szidta őket fennhangon, mert a gyerekeitől megkövetelték, hogy tanuljanak rendesen, és viselkedjenek rendesen az órákon, mert bűn rossz gyerekek voltak egyébként, és kikérte magának, hogy a tanárok hogyan merik az ő gyerekeit fegyelmezni.

2015. okt. 31. 09:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Neked ez miért fáj? majd árjön, hogy semmi probléma nincs azzal a roma nőel.

Az meg, már bocs, a világ legnagyobb álszent gyökérsége, hogy azon sopánkodsz, jaj vajon miért utálják a romákat... VAJON MIÉRT... Talán mert a többi fajtársa okot adott rá, azért. Ne játszuk már a hülyét ennyire.

2015. okt. 31. 09:43
 2/6 anonim ***** válasza:

Tanár létedre igen naiv vagy. Én is tanár vagyok, tudjuk mindketten, hogy rengeteg a támadás meg a sztereotípia. Az a tévképzet, hogy nem dolgozunk, és túl vagyunk fizetve, még mindig tartja magát. Az, hogy nem mindenki szereti, hogy a gyerekével nem bánsz kesztyűs kézzel, szintén állandó lemez.

Aki ennyire beszűkült, hogy így sztereotipizál, azt hagyd békén, hadd legyen el a saját világában. Tudhatnád, hogy az ilyen becsontosodott nézeteken nem lehet változtatni. Van rossz roma, meg rossz tanár, ahogy van jó roma és jó tanár is. Vagy jön egy, aki felnyitja a szemét, vagy nem. Legyen az ő dolga.

2015. okt. 31. 09:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha ilyen gyökér szomszédod volt, nem értem, miért jobb neked normális csajszit odaköltöztetni, mint mondjuk a sztereotípiáknak legvastagabban megfelelt csodabogarakat tízesével.
2015. nov. 1. 09:38
 4/6 anonim válasza:
61%

A legjobb barátomat már több mint 7 éve ismerem aki roma származású. Egyszer egy pénztárcát el loptak az iskolánkban és egyből őt gyanúsították meg mi közben semmi köze nem volt. Amikor "kihalgatás volt" épp kopogtattak és hozták a pénztárcát mert Egy lány meg találta és becsületesen visszaadta.

Lényeg: Egyből a romát gyanúsitotrák.

És akkor megint fel merülnek a válaszok:

Miért lopnak?

- Mert nem adnak nekik munkát (Meglátják hogy barna a bőrszíne vagy a nevét hallják hogy Kolompár és nem adnak nekik munkát)

Miért nem dolgoznak?

-Az előző válasz miatt

Miért ilyen rossz körülmények kőlözt élnek?

-Mert nincs munkahelyük -> ebből kifolyólag nincs pénzük

Egyszer a barátom apja el ment egy munkahelyre (Kőműves munka) mert hirdették újságokban hogy embereket vesznek fel. Oda ment és látták a bőrszínét és nem vették fel mert már "Meg vannak az emberei" (hozzá teszem érettségie, kőműves és magasépítő szakmájai vannak) Apámnak a sógora is elment oda (3-4 órával később és őt fel vették mert ő magyar származású)

És akkor miért nem dolgoznak?

Miért lopnak? Miért szegények?

PONT EZÉRT MERT NINCS EGYENLŐSÉG AZ EMBEREK KÖZT!!

2015. nov. 1. 11:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Sajnos utolsó sok a rossz tapasztalat. Elhiszem, hogy az a haverod és a családja rendes emberek.

Csak sajnos ha valaki már ötször megégette magát cigányokkal, akkor az a hatodikat már csípőből elhajtja.

Nagyapámnál is az utcafront kerítésének tövében lévő két baró nagy diófát vágtuk ki. Ott voltak az út mellett a nagyobb, már levágott ágak, félig már fel is aprítottuk őket, kandalló méretűre. Egész délelőtt csináltuk ketten. Erre jön a cigány nő az utca végéből, és rámutat a már felvágott kupacra (!), hogy ha lehetne ők azt elvinnék, mert milyen sok fa van még és esetleg nekik adná-e Nagyapám. Érdekes, többször is elmentek mellettünk a délelőtt folyamán, amikor még szerteszét voltak az ágak, az nem kellett. Csak a gúlába rakott, méretre vágott darabok. Meg se kérdezték, hogy estleg segíthetnek-e a többit felvágni, és cserébe kapnak pár kosárnyit. Na most ezek után ne legyen mérges az ember, hogy ennyire pofátlanok?

2015. nov. 6. 14:42
 6/6 anonim ***** válasza:

"ha valaki már ötször megégette magát cigányokkal, akkor az a hatodikat már csípőből elhajtja"

Igen, ez az egész marhaság másik legfőbb oka. Az egyik, hogy gyakran bizonyul igaznak az általánosítás, a másik pedig maga az általánosítás, mert legtöbb esetben a becsületesek előtt is elzárja a kiutat. Kisgyermekkortól kezdve.

2015. nov. 9. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!