Felső szomszéd probléma. Zavarja a cigifüst, de ezt megteheti?
Én dohányzom, de az erkélyen sose. Nagyon zavaró lenne, ha miattam nem tudna szellőztetni, ráadásul felső szomszédom mindig kiteregeti a ruhákat stb. Én el tudok menni máshova cigizni, de ő nem tudja arrébb vinni a lakását ;)
Élni és élni hagyni. Ha már nekem van egy káros szevedélyem, más ne szívjon miattam.
Bárcsak mindenki így fogná fel a dolgokat! (én is hasonló típus vagyok (5-ös)
..., hogy valaki az erkelyen dohanyozzon, azt nem tilthatja meg senki.
Az erkely hozzatartozik a lakashoz.
Egy lakas lehet, öröklakas, vagy bérlakas, igy a tulajdonos/ a berlö teljesen jogszerüen, korlatlanul hasznalhatja lakhatasi celokra.
Mivel az erkely a lakas resze, igy senki sem szabhatja meg a masik lakonak, hogy mit csinaljon es mit ne a sajat 'négy fala' között. Ez beavatkozas lenne a lakos privat szferajaba.
#29-es
Azt, hogy mikor furhat es faraghatsz, az a hazirend szabalyozza. Legalabbis jobb helyeken igy van.
A hazirend megtilhatja a dohanyzast, a lakohazak folyososoin, lepcsöhazban, liftben, tehat minden olyan tersegben, amit a lakoközesseg közösen hasznal. A lakasok erkelyei nem ezen kategoriaba tartozik, tehat nem mindenki altal van hasznalva, hanem kizarolagosan, a bérlönek vagy a lakastulajdonosnak van hozzaferese.
A csendhaboritas (furas, faragas, hangos party) a közrend is szabalyozza. Dohanyzast nem, föleg nem, ha nyilt terben törtenik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!