Szerintetek illene bemutatkoznia az új szomszédnak?
Lehet hót triviális oka, hogy ilyen. Lehet, hogy komoly dioptriás látása van, szemüveg meg nincs, mert nem az van elöl a kiadások sorában. Talán várja, hogy a másik, aki vélhetően lát is valamit belőle, eldöntse, hogy tegeződni vagy magázódni akar, és talán a hangból meglesz legalább az, hogy férfi vagy nő, vagy hogy nagyon öreg, vagy éppen annyira nem para, ha nincs magázódás. Voltam ebben a cipőben, azért is részletezem. Sokan nem is gondolnák mennyire kellemetlen ez az ilyen embernek.
Az illemről meg annyit, hogy amit te se csinálsz, azt nem túl okos dolog elvárni. Szomszédok találkozásakor tökmindegy, ki int oda. Ha meg nagyon városi környezetben szocializálódott, akkor nincs miért csodálkozni, hogy várja, nézi, mi a szokás. Mindeközben kár a szót vesztegetni rá. A régi jó öregek a környékünkön például még egyszer se vettek elő, hogy nem zavartam meg őket az elmélyült töprengésben, amit precíz kapálásnak álcáztak épp. Nem teszi mérlegre senki, hányból hányszor lehetett volna köszönni, mégse köszöntem. Ez így eléggé illedelmes, mert nincs min megsértődni senkinek.
Elég gyakori, hogy a régi lakók mennek az újat köszönteni.
Másrészt hányszor találkoztam ilyenekkel, hogy álljunk el az autóval, mert ronda, és ők ott laknak 30 éve az utcában, és felelősek azért, hogy szép legyen, és ha nem állunk el, baja lesz az autónknak (!), mit mászkálunk a házuk előtt, nem azért köveztették le (közterületről beszélünk mindkét esetben!), stb.
Sokan ettől érzik magukat valakiknek, mert X ideje élnek valahol. Ez elég szánalmas szerintem.
Ha nem akarsz előre köszönni, ne tedd, ennyire egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!