Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek illene bemutatkozn...

Szerintetek illene bemutatkoznia az új szomszédnak?

Figyelt kérdés
Nem oldalsó szomszéd, hanem szemközti házba költöztek új lakók. (Az utca egyik oldalán vannak házak, a túloldalt csak ez az egy. "ergó" nincs más szomszédja, csak aki szembe van vele..) Véleményetekre lennék kíváncsi, szerintetek illik-e köszönni és bemutatkozni ha új helyre költözöl, főleg egy nyugis családis régi lakóközösségű helyre..vagy teljesen helyénvaló egymás néma bámulása?! ui. Valószínűleg bennem van a hiba, de 25 éve lakom itt, nem én fogok előre köszönni a "vendégnek"...szerintetek? :)

2015. jún. 24. 10:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Lehet hót triviális oka, hogy ilyen. Lehet, hogy komoly dioptriás látása van, szemüveg meg nincs, mert nem az van elöl a kiadások sorában. Talán várja, hogy a másik, aki vélhetően lát is valamit belőle, eldöntse, hogy tegeződni vagy magázódni akar, és talán a hangból meglesz legalább az, hogy férfi vagy nő, vagy hogy nagyon öreg, vagy éppen annyira nem para, ha nincs magázódás. Voltam ebben a cipőben, azért is részletezem. Sokan nem is gondolnák mennyire kellemetlen ez az ilyen embernek.

Az illemről meg annyit, hogy amit te se csinálsz, azt nem túl okos dolog elvárni. Szomszédok találkozásakor tökmindegy, ki int oda. Ha meg nagyon városi környezetben szocializálódott, akkor nincs miért csodálkozni, hogy várja, nézi, mi a szokás. Mindeközben kár a szót vesztegetni rá. A régi jó öregek a környékünkön például még egyszer se vettek elő, hogy nem zavartam meg őket az elmélyült töprengésben, amit precíz kapálásnak álcáztak épp. Nem teszi mérlegre senki, hányból hányszor lehetett volna köszönni, mégse köszöntem. Ez így eléggé illedelmes, mert nincs min megsértődni senkinek.

2015. jún. 24. 16:41
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Elég gyakori, hogy a régi lakók mennek az újat köszönteni.

Másrészt hányszor találkoztam ilyenekkel, hogy álljunk el az autóval, mert ronda, és ők ott laknak 30 éve az utcában, és felelősek azért, hogy szép legyen, és ha nem állunk el, baja lesz az autónknak (!), mit mászkálunk a házuk előtt, nem azért köveztették le (közterületről beszélünk mindkét esetben!), stb.

Sokan ettől érzik magukat valakiknek, mert X ideje élnek valahol. Ez elég szánalmas szerintem.

Ha nem akarsz előre köszönni, ne tedd, ennyire egyszerű.

2015. jún. 24. 21:46
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Én egész életemben városi voltam, s ennek ellenére úgy gondolom, hogy az új szomszédnak illik átmenni és bemutatkoznia, de legalább köszönni, egy "hogy van?-t" odavetni, s ezzel megkezdeni a beilleszkedést. A közösség attól válik azzá, hogy jó viszonyt tartunk fent másokkal, ismerjük, segítjük egymást. Szóval én friss lakóként bemutatkoztam volna neked. De ha én vagyok a helyedben, akkor is intenék az újaknak mosolyogva az út túlsó feléről. Tedd meg az első lépést te, fontos a jó szomszédság.
2015. jún. 29. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!