Mit tudunk még kezdeni az ilyen szomszédokkal?
a 4.emeleten élek a férjemmel, én kisbabát várok. Nincs lift, bár ez annyira nem is lényeges.3 lakás van egy emeleten, mi középen (lépcsővel szemben) és még 2 lakás jobbra és balra.(ők kétszer akkora lakásba élnek,mint mi)
A jobbra lévő család ajtaja mellett van egy raktár, ami az egész folyosóé, közös. nekünk 1-2 felesleges dolgunk van bent, az egész raktár 1/5-ét foglaljuk mi, az összes többit ők foglalják el.(egy hétig bent volt a régi szekrényünk, másnap szóltak hogy ugye el fogjuk tüntetni?!)
A raktár közös, nem fizetnek azért ők se,mert beköltöztek, mert kb olyan mintha csak az övék lenne. 5-en laknak ott, 3 gyereknek még az elsős füzetei, könyvei ott vannak, szanaszét dobálva ( szóval felesleges dolgok)
Szokásukká vált, hogy kipakolják a szemetüket a MI ajtónk elé ( mivel a mi lakunk a lépcsővel szembe, így gondolom úgy hiszik, kirakják a lécső "mellé" és úgy okés a dolog) Viszont napokig ott van. mindkét családfő dolgozni jár, a gyerekek iskolába..és mindenki átlép rajta. Én meg átesek,mikor megyek itthonról el. A bűzről nem is beszélve.
Van egy gondnokunk, akinek már jeleztük ezt a gondot, és mondta hogy neki is elege van belőlük, de szól a közös képviselőnek, és kapnak felszólítást. 2 nap múlva ezt meg is kapták, de a csoda csak 3 napig tartott. Egy nap pedig pakolásztak ebbe a raktárba, és kirakták az ott lévő biciklit elénk megint csak. A szomszédokkal ritkán találkozunk,mert bujkálnak előlünk, de ekkor az "apuka" épp meg kérdezte hogy elférünk a biciklitől? mondtuk hogy egyenlőre igen. Azt hittük átmenetileg tette ki,mert rendet rak a raktárba, és visszarakja.
Most már 1 hete itt van a bicikli az ajtónk előtt közvetlen. Tegnap szabályosan a MI ajtónknak volt nekidöntve. Mikor jött haza a férjem, pakolhatta arrébb, a hülye bicajt, hogy be tudjon jutni.
Én terhesen nem szívesen emelgetek egy biciklit, főleg hogy örülök ha fellépcsőzők a negyedikre.
ha meg velem lesz egy kis gyerkőc, végképp nem fogom tudni még az akadályokat is elhárítani a bejárati ajtónk elől. Miért nem maguk elé pakolják?
És belegondoltam abba, hogy ha nálunk tűz lenne, vagy bármi baleset, ki se tudnék futni,mert neki van döntve egy bicikli az ajtónknak. Szóval szerintem nem kicsit baleset veszélyes.
Már nem tudok mit ki találni. Nem akarok veszekedni.
De most is jön a védőnő hozzánk, és mit lát? hogy büdös szemét kupacokon kell átesni, és biciklit kell arrébb pakolni hogy bejusson a lakásba.
Próbáltunk már beszélni velük, azután kapták a felszólítást is.
Mindig van valami hogy pont le akarták vinni a szemetet... vagy ilyesmi. Persze 4 napja akkor is ott rohadt a tejesdoboz, nyár közepén.
Egyszerűen nem értem őket. mi annyira kicsi lakásba lakunk, mégse rakjuk ki a szemetet, még átmenetileg se, a saját ajtónkhoz se. Ők meg elénk pakolják. És múltkor már a másik oldali szomszéd is kirakta, gondolom úgy van vele, ha ezeknek szabad, akkor neki is.
A bicikliről annyit, hogy úgy nem tudom visszatenni eléjük, hogy nagyon útba legyen nekik , mert az ő lakás ajtójuk egy kis folyosó végén van, így nekünk jobbra.
és befele nyílik az ajtajuk.
azaz ha oda is állítom, akkor is csak szembe lesz nekik a bicikli, kijönnek, és semmi gond.
nekünk pedig keresztbe neki tudják az egész bicajt dönteni, és a mi ajtónk kifele nyílik.
Ja, és ha arrébb is teszem a bicajt, akkor is hallom, hogy ott kotorásznak az ajtajuk körül, és leskelődnek hogy mit csinálunk a cuccukkal? ki nem jönnek...
Volt olyan hogy pont mentem el itthonról, és a szomszéd is, és egyszerre nyitottuk az ajtót... ő inkább visszacsukta, és mikor már 2 emeletet lejjebb értem, akkor jött le ő is. Ezért mondom, hogy bújkálnak.
Ja, hozzáteszem, hogy van egy másik bicaj a lépcső fordulóba, rálakatolva a radiátorra. SENKI nem tudja kié...
Aztán kijöttek a tűzoldók, és mondták hogy menekülés szempontjából veszélyes, mert útban van ha valami baj van.
A házirend is írja hogy szabadon kell hagyni a folyosót. Most meg még ezek is.
ja, azt is megjegyezném, hoyg nekik teraszuk is van, oda is ki lehetne tenni a bicajt, és a földszinten bicikli tároló is van...
Meg mondani, hogy még is miért kéne eltüntetni azt a szekrényt?
Aztán utána szólni nekik, hogy jó lenne ha figyelnének erre, hogy itt ti laktok...
Aztán ha nem értenek belőle mondjuk megfogni azt a biciklit és odébb#szni, a szemetet oda kúrni az ajtójuk elé, csak tanulnak belőle...
Nem szabad hagyni, hogy az ilyen pofátlan gyökerek az emberre nőjjenek, mert utána már nem lehet velük mit csinálni.
Az elején még kedvesen, de azért határozottan kell fellépni, hogy erre figyeljenek, ha nem akkor egyszerűen arrább dobni ami nem a tiétek de nálatok van.
Azért ha az én ajtómnak van nekidöntve egy bicikli ami nem az enyém azt kérdés nélkül eltakarítanám onnan, azért ez hihetetlen nagy pofátlanság, nem is értem, hogy lehet MÁS ajtajának neki támasztani...
Nyilván visszatesszük eléjük a biciklit, mivel máshogy be se tudunk jönni.
Csak én terhesen nem vagyok hajlandó az ő hülye biciklijüket pakolászni.Szerencsére ez még új szokásuk, és még nem jártam úgy hogy jöttem volna haza, és ez fogadott volna, valószínű becsöngetnék, és megkérdezném, hogy mit gondolnak, hogy jutok így be a lakásba?
a szemetet ha nagyon útba teszik, akkor sűrűn visszadobjuk eléjük.Észre se veszik... ott rohad még 3 napig ugyanúgy.
"az "apuka" épp meg kérdezte hogy elférünk a biciklitől? mondtuk hogy egyenlőre igen."
Ezt nem tettétek jól. Ha megkérdezi, hogy zavar-e a bicikli, akkor meg kell mondani, hogy IGEN zavar, mert útban van. Nem azt, hogy egyelőre elfértek.
Amúgy azon kívül, hogy beszéltek velük ezekről a problémákról, nem nagyon lehet mit tenni.
Javasolhatnám még azt, hogy tegyétek ki ti is a szemeteteket az ő ajtójuk elé, de lehet, hogy attól még jobban eldurvul a dolog és a végén már direkt csinálnak majd bosszúságokat nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!