Szomszéd kutyája kijár az utcára. Sok a kisgyemek, félnek tőle. Mit lehet kezdeni vele?
Jelenteni a jegyzőnek. És beszerezni egy borssprayt.
Esetleg hívni a gyepmestert,hogy egy ismeretlen,kóbor kutya és akkor majd ő intézi a sorsát.
Jelentened kell, ugyanis a kutyája nem kóborolhat az utcán. De kihívhatod a sintért, és az elviszi. Aztán a gazdája majd mehet érte. Ha nincs kerítés, meg kell kötnie vagy el kell zárnia. De mert szerinte "nem bánt a kutya", az még nem olyan biztos, hogy idegent nem fog. Szerintem akár a rendőrt is kihívhatod, az kijön és rendre utasítja, lehet annyi is elég lenne neki. A rendőröktől mindig megijednek az ilyenek, és cselekednek.
Egyébként meg nekem volt amerikai staffordshire terrierem, ő se bántott senkit, sőt. Egyszer vagy kétszer kiszökött, de futottam is utána, mert az idióta szomszéd kiverte a hisztit, hogy kinyírja őt a kutyám. Pedig senkit, soha nem bántott! És 99%-ban a kapun belül volt! De hogy az ő sáros, csomós szőrű pulijai megtámadtak mindenkit, az nem volt baj!
én is kutyás vagyok és az összes fajtát szeretem,csak a harci kutyákat nem,amióta láttam egy ilyet-
hasonló helyzet gazdi elengedte a stafit,biztosított mindenkit,hogy szelíd-mondjuk tényleg az volt-futkározott egy pincsivel,játszottak,aztán a stafi nem erőből,hanem látszott,hogy játékból fekve megfogta a pincsi nyakát.
annyi volt neki,ott a helyszínen eltört a nyaka.
szóval ezeknek bőven elég ha játszanak,akkor is komoly kárt tudnak okozni mert olyan erő van bennük.
én befognám,aztán elvinném egy menhelyre.
ha be van csipelve és hazaviszi a gazda a menhelyről,akkor megint befognám és fájdalommentes búcsút venne az életétől az erdőben,aztán tisztességesen eltemetném.
egy ilyen kemény és erős kutyafajta tartása komoly felelősség.
Ilyen emberekkel akik kiengedik az utcára a kutyát és már szóltak is nekik de leszarják,semmi értelme tovább beszélni. kK kell hívni a sintért és elvitetni,de fel is lehet jelenteni a rendőrségen ,kutyával való veszélyeztetés címszóval.
"nem bánt senki" :D Minden kutyatámadás előtt ez az aduász mondata a gazdáknak. Utána meg "jaj eddig nem bántott senkit, nem is értem"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!