Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi az a házmester? Ilyen még...

Mi az a házmester? Ilyen még létezik?

Figyelt kérdés

Mit csinál? Ki dönti el, hogy az?

Tudom, hogy régen volt ilyen, de manapság? Laktam már pár társasházban, panelban is, de ilyen nem volt sehol, halál komoly, hogy van, ahol még van házmester? Csak mert szoktam látni, hogy itt írnak a házmesterről..

2015. ápr. 19. 15:35
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Közös képviselő van.
2015. ápr. 19. 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:
2015. ápr. 19. 15:39
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

Létezik. Nálunk is van a panelban.

Az a feladata, ha valami elromlik, ő javítja meg, vagy ő hív ki szerelőt. Ha a kulcsokat elhagyjuk is neki kell jelenteni. Persze lehet, máshol másként van.

2015. ápr. 19. 19:37
 4/7 A kérdező kommentje:
1-2 ezt én is tudom, nem vagyok sík hülye, de itt rendszeresen szoktam látni, hogy a "házmester" így úgy és nem úgy beszélnek róla, mintha a közösképviselőről lenne szó.
2015. ápr. 20. 01:06
 5/7 A kérdező kommentje:
3, de ezt kidöntötte el? Ezért fizetést kap? Van valami képzettsége erre?
2015. ápr. 20. 01:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Fizetést kap érte. Takarít, beszedi a közös költséget, ha valami elromlik, intézkedik a javításról. Képzettség nem kell, de tiszta erkölcsi bizonyítvány igen.
2015. jún. 5. 02:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Egy időben régen a házmesterek amolyan fő vamzerek voltak, akik mindenkit feljelentettek. Ez a rendszer szerencsére a '70-es évekre kihalt és csak néhány maradt, valós hatalom nélkül. Manapság "gondnok" jellegűen léteznek csak.
2019. nov. 27. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!