Otthon mindent a gép elött csinálok, ez baj? Mit lehet otthon ezen kívül csinálni?
Szoktam olvasni hogy valaki csak pár naponta kapcsolja be a gépét, illetve napi 1órát ül a gép elött meg hasonlókat és én ezt nem értem hogyan.
Mielött azt hinnétek hogy egész nap játszok vagy hasonló, az utóbbi 1hétben összesen alig játszottam pár órát, nem kötnek le egyszerűen. Viszont gépen tanulok (azon van fent az anyag), gépen (internetről) szerzem a híreket, sosem szoktam TVzni csak sportot nézek TVben, elismerem sajnos facebook elött sokat ülök (azzal sok időm elmegy).
Belegondolva otthon a gép elött ülésen kívül csak edzeni (heti 6x szoktam edzeni mivel van konditermünk otthon), enni, olvasni és aludni szoktam.
Ezért is kérdezem, ha valaki napi átlag 1órát ül gép elött az mit csinál? Szoktam mosogatásban/főzésben segíteni szüleimnek, velük jó a kapcsolatom (bár pont ma tették szóvá hogy sokat ülök gép elött, ezért is kérdeztem meg most itt), fizikálisan (a heti 6edzésnek köszönhetőleg) és szociálisan nincs gond velem, barátaim vannak, hétvégén mindig van több programom is.
Tehát szvsz, a kérdésem: Én mindent gépen csinálok otthon így akár összeszámolva napi átlag 8órát is ülök gép elött. Mivel lehet elütni az időt otthon ami nem gép elött folyik?
a válaszokat Köszönöm!
Hány millió éve van ember a földön? És mióta van egyáltalán számítógép? Baromi unalmas lehetett évmilliókon át a gyerekeknek. Képzeld még villany sem volt. Sőt régen még könyv sem. Azért csak elvoltak.
Rengeteg mindent lehet csinálni. Annyi mindent sorolsz fel, amiket teszel, hogy duplán nem értem a kérdést.
Igen, duplán, mert ha ezeket mind megteszed, akkor hogyan van időd még számítógépezni.
S mit akarsz még egyebeket tenni az edzésen, házimunkán stb. kívül még?
Én is mindent a gép előtt csinálok.
Eleve a munkám odaköt, utána azon játszom, nézek filmet, töltök le zenét, keresek receptet, tanulok nyelveket, tartom a kapcsolatot a külföldi ismerőseimmel.
Gyakorlatilag reggel 8-től éjfélig be van kapcsolva.
48N
És akkor még kihagytam a vásárlást. Egyszerűbb és gyorsabb a neten szétnézni, mint fél Budapestet végig járni. Mozi, színház, koncert műsor... mindegyiket egyszerűbb a neten megkeresni.
Kérdező, keress valami hobbit, nekem is van, ami nem géphez kötött, de ennek részleteiért, fejlődés, stb, szintén a gépet nyúzom :)
Minden ember más és más. Van, akit ez köt le, van, akit az. Igazából a "gépezés", mint olyan sem egzakt fogalom. Ha leülök a gép elé, és megnézek két focimeccset, az gépezés? Miben különbözik attól, ha tévében nézem meg? Ha megnézek egy filmet a gépen, az gépezés? Miben különbözik attól, ha tévén nézném meg? Ha olvasod az Indexet, az gépezésnek számít? Miben különbözik ez egy hagyományos újság olvasásától? Ha skype-olsz, akkor gépezel? És ha okostelóról skype-olsz?
Igazából a "gépezés" legtöbb esetben pusztán egy lehetséges másik platformot jelent.
Nem baj, ha a szocializálódást nem gép előtt végzed, azaz gyakran találkozol emberekkel és nem lógsz sokat facebookon (meg gyk-n). Rengeteget lehet tanulni interneten, rajtad áll, hogy bölcsen használd fel az időd.
Gond lehet, hogy a sok ülés nagyon egészségtelen, bár ez inkább akkor lesz feltűnő, amikor dolgozni is fogsz 8 órát gép előtt. Próbálj már most például egy álló asztalt kialakítani, vagy használ laptopot, amit állva és ülve is használhatsz.
Köszönöm a válaszokat még egyszer :)
Az általatok soroltak után eszembe jutott hogy én is gépen nézem a filmeket sorozatokat, utoljára filmet TVben körülbelül 2-3éve néztem végig..
Az egészségemre nincs káros hatással hiszen mint írtam heti 6x sportolok (és ez csak a kondi, szoktam hétvégenként futni is menni egyszer) a szemem teljesen jó, úgy érzem a baráti kapcsolataimra sincs káros hatással, mivel nem elzárkozom tőlük hanem én egyszerűen csak számítógépen keresztül végzek midnent, de ha van valami program, akkor probléma nélkül felállok és megyek, nem vagyok semmi elektronikának a függője :D
A kérdést legfőképpen azért tettem fel, mert a szüleim szóvá tették hogy hétköznaponként túl sokat vagyok gép elött és ez egy kicsit gondolkozóba ejtett hogy ők és már emberek mivel ütik el az idejüket otthon. Arra jutottam hogy ugyanazzal mint én csak nem számítógépen (sorozatokat néznek TVben, újságot olvasnak stb)
Egy hátrányát látom csak hogy így a szobámban töltöm az időm nagy részét így a családdal annyit nem beszélek mint újságolvasó embertársaim, de így is van elég közös programunk így nem érzem komoly hátránynak ezt.
Akkor megnyugodhatok hogy nem leszek begyöpesedett öregember 30éves koromban ha most (19évesen) a teendők 80%át gépen hajtom végre? :D
"Az egészségemre nincs káros hatással hiszen mint írtam heti 6x sportolok"
Heti 6x 1+ órányi sport nem ellensúlyoz napi több órányi üldögélést, ezért javasoltam az álló asztalt, a gép előtt töltött idő legalább egyharmadát töltsd állva.
Hát én napi akár 7 órát is a számítógép előtt töltök a munkahelyen. Ezért, mikor hazaérek, ki nem állhatom a számítógépet. Nekem így telik egy hétköznap délutánom: 1 óra torna, 1 óra éneklés, fél óra angol tanulás, ha belefér, akkor séta, vagy biciklizés fülessel a fülemben. Este meg olvasás, vagy egy film. Azért van olyan, hogy leülök a gép elé, töltögetek zenéket, filmeket, de ezzel nem sok időm megy el. Ezen kívül, ha találkozom a barátnőmmel, vele általában sétálni megyünk, vagy beülünk valahova iszogatni.
30F
Én is egész nap gép előtt ülök, napi 8 óra munka eleve adott, azt gép előtt töltöm, ezen túl online tanulok új dolgokat (tutorialok, videók, doksik, stb.), híreket olvasgatok, fórumozok, stb. Filmet, sorozatot ágyban szoktunk nézni, TV anno szüleimnél volt, de már 10 éve nem lakok náluk, előtte sem néztem sokszor.
Mondjuk könyvet azt sosem gépen olvasok, hanem vagy fizikai formában, vagy e-book olvasóval. Van okostelefonom is, azon ritkán olvasok híreket is, de legtöbbször csak futáshoz használom (Runkeeper), meg fejlesztéshez (telefonáláshoz meg külön "butatelefonom" van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!