Az otthon leutánzott főzőműsoros kaja miért nem lesz soha olyan, mint amit én csinálok?
Gondolom mind közrejátszik, de kíváncsi vagyok, szerintetek melyik mennyire fontos. Bármikor csinálok valamit, ami Jamie Oliver két kis keze által elkészítve király, itthon ehetetlen szar lesz.
1) Nem ideális eszközök, alapanyagok. Nincs normális serpenyő meg turmixgép meg extraéles séfkés. Alapanyaghiány: tipikus "nincs itthon gomba, de van répa!", enyhébb esete a vaníliarúd helyett használt vaníliás cukor.
2) Ügyesség hiánya: nyilván nem véletlenül nem én csinálom a főzőműsorokat, egy palacsinta elkészítésénél is bénázok egy csomót.
3) Hazugság az egész műsor, idealizált, eltúlzottan szép ottan minden.
:DDDDDD ezen most nagyon jót nevettem.
1. A palacsintával még nem boldogulsz, de Jamie-t próbálod lekövetni, majd úgy érzed ehetetlen szar.t főzött :D
2. Ha a gombát répával helyettesíted, akkor tényleg ehetetlen sz.r lesz az étel, főleg a gombamártás. :D
3. Nem akarlak elkeseríteni, de a műsor nem hazugság, tényleg léteznek olyanok, akik az ott bemutatott alapanyagokból ehető ételeket képesek készíteni.
Szóval kitartás. Tudod én jól főzök, kb 20 éve gyakorlom. Nagyjából mindent el tudok készíteni, de a tempó miatt egy főzőműsort se mernék lekövetni.
Egyszerűen tudás kérdése ez is mint minden más.
1#: látom nem érezted a sarkításokat, a humort.
Köszi a válaszokat.
Gyakorolnod kellene az egyszerű alap dolgokat, majd ha azok jól mennek, akkor feljebb lépni. Én már főztem Gordon Ramsay Vasárnapi ebéd könyvéből és egy két trükkjét szeretem elsajátítani amit a tévében látok és sikerülnek. Stahl sütis könyvéből is sütöttem már egy-két sütit és nem voltam csalódott.
De én már 9 éve főzök lassan úgy hogy van egy kis tapasztalatom. Gyakorolj és neked is menni fog.
Minden igaz, amit leírtál.
Nem ugyanazokat az alapanyagokat használod, így nem is lehet ugyanaz az eredmény.
Nyilván számít az ügyesség, gyakorlottság is.
A műsort meg lehet vágni, nem biztos, hogy benne van minden rész, ami neked fontos lenne. Sokat számít a tálalás, fények, ezek sokat tudni dobni a kinézeten. Aztán honnan tudjuk, hogy amit elkészítettek az finom lett-e? :) És kinek, mi a finom?
Nekem nincs gondom a palacsinta készítéssel, és leginkább a 3, pontot tartom valószínűnek.
Nekem amúgy sem ízlene sok étel amit ő csinál, mivel minden oliva olajban és citromlében úszik. Szoktam salátákat csinálni, de már pár csepp citromtól is eléggé savanyú lesz a saláta, ő meg kettőt simán ráfacsar, kiráz a hideg. A 30 perces kajái is úgy készülnek el annyi idő alatt, hogy már minden megvan mosva, odakészítve és a mosogatás sincs benne. Ráadásul annyi sűtőalkamatosság és olyan jó háztartási eszközei sincsenek mindenkinek, nem beszélve a különleges alapanyagokról.
Nigella musoraiba pillantok bele idonkent, imadom a no stilusat:) Sok receptjet, elsosorban a desszertjeit es sutemenyeit probaltam ki, nekem egy sem okozott csalodast. Latvanyra es izre is elegedett voltam mindig,pedig csak egyszeru eteleket keszitgetek hetkoznap, azokat is inkabb szorakozasbol, lesz-ami-lesz alapon.:)
Viszont nehany 'nagymeno'szakacs fozeseit nezve, annak ellenere, hogy a musorban odakat zengenek a fogasukrol, elkepzelni sem tudom, hogy tenyleg finom izuek lennenek. Rengeteg fuszer, olaj....ezert nem nezem, csak Nigellat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!