Ki mit gondol, milyen módszerek lennének hatásosak a magyarországi roma kisebbség képzési problémáinak javításában?
Jó ötlet lenne egy 'Diplomás romák' alapítvány létrehozása, ahol egy-egy roma gyermek felkarolásával, magas színvonalú magánoktatásával pozitív példákat tárhatnánk a nyilvánosság elé?
Ugyebár a probléma adott, sok is róla a blabla, de konkrétan kinek milyen jó ötlete lenne, hogy a roma gyermek ne a családjában látott több generációs munkanélküliséget tekintse példának? A hasznos, elgondolkodtató válaszokat előre is köszönöm.
Ez mind semmit nem ér, ha nem szakítod ki a környezetéből.
Szóval még a fizetni is kellene a családnak, hogy elvidd a gyereket. Egyébként jó pénzért szívesen adják őket.
vannak diplomás romák.
én régebben sokat beszélgettem velük. probáltam a gyerekeikkel kapcsolatban is pozitiv dolgokkal előjönni. veszett fejsze nyele volt(
az Ő kulturájuk, szokásaik teljesen mások(
a fiatalon házasodás (aztán elválás, megint házasodás) rengeteg gyermek,- akik ugy megint ezt a képet követik(
nem kedvez a diplomás életnek(
Ők valamiért lexarom üzemmódban vannak ilyen téren(
most visszaolvastam amit irtam(
nem diplomás romákkal beszélgettem, hanem átlag családok tagjaival, gyermekeivel.
Számukra szerintem nem huzóerő az, hogy xy-nak diplomája van.
# 5
Aztán mennének megtépni a tanárt, mert nincs pénz.
nyilvan ezt vegig kell gondolni es szabalyozni.
A lenyeg az hogy a csaladokat anyagilag erdekelte kell abban tenni hogy a gyerek:
- jarjon iskolaba
- ott viselkedjen rendesen
- es tanuljon ahogy csak bir.
Oket maskeppen kellene motivalni.
Meg aztan arra is gondolni kellene, hogy a ciganyok nagy tobbsege egyaltalan nem azert nem dolgozik, mert nem akar, hanem azert mert nincs hol.
Na de milyen motiválós módszert tudnátok?
Az intézetis kérdésem még mindig áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!