Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért nem köszönhet egy kb....

Miért nem köszönhet egy kb. középsulis lány egy szomszédjának?

Figyelt kérdés

Egy társasházban lakunk a párommal és párszor előfordult már, hogy az alattunk lévő, egy kb. 16-17 éves lánnyal szállunk be a közös liftbe.

Eleinte feltűnt, hogy ha hárman szállunk be, akkor sosem köszönt vissza, ezt betudtam annak, hogy talán a páromtól ódzkodik, mert idősebb és férfi, megértem. De sokszor volt már, hogy csak velem szállt be, érthetően köszöntem neki akkor is, amikor odaléptem mellé a földszinten és akkor is, amikor kiszállt az emeletén, de ő konokul hallgat.

Nem annyira zavaró igazából, most ettől nem leszek depressziós, csak ez nagyon meglepett. A házban a kis 8 éves gyerektől kezdve a 70 éves öregbácsik és öregnénik mind köszönnek egymásnak és nekem is. Meg ugye már kiskorunktól kezdve arra tanítanak, hogy a szomszédoknak vagy ismerősöknek illik köszönni, ha más nem, akkor, amikor a másik kezdeményez.

Szerintetek ez miért lehet? Talán a szülei szigorúan nevelik vagy csak nagyon magának való? Ti tudtok hasonló embereket a környezetetekből megemlíteni?

Köszönöm a válaszokat :)

26N

2015. jan. 29. 20:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Simán csak paraszt. Ne köszönj neki te sem.
2015. jan. 29. 21:20
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a továbbiakban én is ignorálni fogom őt :)
2015. jan. 29. 21:33
 13/21 anonim ***** válasza:

Nekem egyszer egy 15 éves csókolommal köszönt. Azóta nem erőltetem :D

28N

2015. jan. 29. 23:23
 14/21 anonim ***** válasza:
92%

Nekem hihetetlen szociális fóbiám volt, mára kezdek terápiával kigyógyulni. Én egyszerűen féltem, hogy ha megszólalok, rekedt lesz a hangom, nem lesz érthető, amit mondok, esetleg tovább akar majd beszélgetni. Ajtót mindig nyitottam, tartottam mindenkinek, mosolyogtam, de beszélni nem akartam. Nevetségesen hangzik, de olyan volt, mint amikor leugranál egy magas helyről, hogy "na most, na most, mondd ki". Aztán már annyi ideig hallgattam, hogy kinyögni egy köszönést béna lett volna.

Meg alapból gyűlölök a mai napig idegenekkel liftezni, mindenki kussol és nézi a számlálót, belépnek az intimzónádba, a lelkesebbje meg mindig beszélgetni akar.

2015. jan. 30. 00:14
 15/21 anonim ***** válasza:
34%

ismerős sztori.

nekem a barátnőm csinálta ezt a felső szomszéddal.

a felső szomszédunk egy pufi csaj,aki úgy öltözik,úgy sminkel és úgy viselkedik mint valami filmsztár,pedig sehol semmi egy csúnya középkorú dagi.

nah de a fő bűne az,hogy valami tanyáról szabadulhatott,mert képtelen volt papucsban járni a lakásában és egy időben a sarkán járt,de úgy hogy rengett az egész plafon.

a nők meg nem beszélik meg az ilyesmit csak morognak egymásra,ezért barátnőm úgy döntött,hogy közönnyel bünteti átnéz rajta,hiába köszön neki a másik.

aztán amikor már én is untam a földrengést,akárhányszor meghallottam a trappolást,letoltam neki felfelé álló hangfalakkal a rambó 4 végső csata jelenetét full hangerőn a házimozin és csodák csodájára 3 lejátszás után leesett neki az összefüggés,hogy trappolás=rambó 4 és azóta nem hallani a birodalmi lépegetőt.

szóval már köszönnek egymásnak azóta.

lehet,hogy neked is venned kellene egy szép puha papucsot otthonra haha:)

2015. jan. 30. 01:12
 16/21 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nem kellene neked IS bunkónak lenni, hanem egyszerüen szólj neki, hogy nyugodtan tegezzen , köszönjön sziával - és hidd el, attól kezdve megszünik a probléma.

Ugyanis ez tipikus, se nem köszön, se nem válaszol, mert nem tudja, hogy tegezzen vagy magázzon. Egy 16-17 éves lánynak igen kellemetlen egy töle nem sokkal idösebb, de megis felnött nöt magázni - mert annyival nem idösebb és a lány meg nem gyerek már, de kapásból letegezni sem meri, mert azért mégis van köztük kor- és státuszkülönbség.

Én amióta bevezettem, hogy a házban lakó minden 14 év fölöttinek saccolt fiatallal közlöm, hogy tegezzen nyugodtan, elvégre szomszédok vagyuk, azóta - csodák csodája!!! - mindegyik hangosan köszön, hogy szia XX néni (mert korban már néni vagyok - 40 fölött) és nem pedig próbálják elkerülni, hogy bármit is kelljeln szólni hozzám. (És NEM, NEM szemtelenek velem, SÖT!!!)

2015. jan. 30. 08:06
 17/21 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem tudja, hogy köszönjön. Korábban, kisgyerekként gyaníthatóan csókolomozott minden felnőttet, de ebből már kinőtt, nem is olyan rég. Te pont az a korosztály vagy, akiről azt se tudják a kamaszok, hogy szólítsák, tegezzék-e vagy magázzák.
2015. jan. 30. 09:02
 18/21 anonim ***** válasza:

23:23

"Nekem egyszer egy 15 éves csókolommal köszönt..."

" 28N "

28N(éni)

:)

2015. jan. 30. 16:17
 19/21 anonim ***** válasza:
Talán attól van zavarban, hogy nagyon kedvesen köszönsz, és ez megzavarja az ő neurotikus lelkivilágát.Nem szokta meg, hogy emberszámba veszik.
2015. jan. 30. 17:00
 20/21 anonim ***** válasza:
Nekem is csókolomot köszönnek a 13 éves gyerekek. Nagyon durva... L/22
2015. jan. 30. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!