Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ti szó nélkül hagynátok? A...

Ti szó nélkül hagynátok? A többi lent.

Figyelt kérdés
Már lassan 3 éve vagyunk itt albérletben. Eddig semmi gond nem volt, mert nyugdíjasok laknak itt, mi meg napközben nem vagyunk itthon, szinte csak aludni járunk haza. 1 hónapja körül, mikor voltak ebben ez évben az első mínuszok szólt a felettünk lévő,hogy fűtsünk jobban,mert jön föl hozzájuk a hideg!!! Először csak azt hittem,hogy viccel, így nem nagyon tudtam mit reagálni. Most meg hallom,hogy panaszkodik a mellettünk lévőnek,hogy náluk milyen hideg van,mert......( elkezdett suttogni, így nem hallottam). A lakásunk 2 szobás, egyik szobát használjuk a párommal, ezt mikor én hazaérek 17.óra-körül akkor veszem fel 1.-ről, 3-ra és kb 20perc alatt felfűti 21fokra a szobát és kikapcsol magától a gázkonvektor. Ez így megy reggelig. Fürdőszobában és dettó ez van, csak mikor megfürödtünk visszavesszük 1.-re,de ott is mindig meg van az a19fok. A másik szobába mindig 1.-en 19fok van, ott a virágaimnak fűtök. A konyhában spórolok olyan kajákat készítek minden este,hogy a sütőjét kelljen használnom. Mi tökéletesen elvagyunk így, felöltözünk normálisan (sose értettük azokat,akik toppba, meg rövidnadrágban vannak otthon télen, a fűtés meg megy 5.-ön) Mióta először szólt 1hónapja, azóta nem találkoztunk velük. Ha találkozunk és szól megint mit mondjak? Ti mit tennétek a helyemben?

2014. dec. 3. 10:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én szimplán leszarnám.
2014. dec. 3. 10:15
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el, hogy napközben nem vagytok otthon, ugye nem várja el, hogy fűtsetek akkor is. Délután pedig természetesen ti is fűtötök. Ennyi, ne hagyd hogy ez elhatalmasodjon. Továbbiakban pedig ne vedd figyelembe. nyilván nem teljesen komplett aki a szomszéddal akarja felfűttetni a lakását, noha igen, ha a szomszédban hidegebb van, nekem jobban kell fűteni. Ez van.
2014. dec. 3. 10:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A hideg lefelé száll, a meleg fel...

Hát fűtsön aki fázik, mi közöd hozzá...

2014. dec. 3. 10:26
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy megosztottátok velem a véleményeteket! Nagyon jól tudják,hogy nem vagyunk itthon. Eddig leszartam, a múltkorit emésztgettem pár napig,de még most nagyon frissek az élmények. Nem vagyok egy veszekedős típus, a párom annál inkább,és én is így gondolom,hogy nem teljesen tiszták, ezért nem tudom,hogy mit csináljak,hogy tudatában vannak azzal,hogy nappal nem vagyunk itthon. Ha találkozok velük én nyilván nem hozom fel ezt a témát,DE akkor hagyjam szó nélkül és lehet elmérgesedik a helyzet, vagy kezdjek el 2 hülyével veszekedni?
2014. dec. 3. 10:28
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

El kéne nekik magyarázni, hogy nem a te lakásodból jön a hideg, hanem az utcáról, de az is csak télen. :D

Komolyra fordítva nem tudom, rettegek az ilyen emberektől. Ha alapból ennyire idióta, akkor mondhatsz neki bármit.

2014. dec. 3. 10:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Mind meg neki, hogy nem azért fűtötök, hogy a szomszédokhoz átmenjen a meleg, hanem azért, hogy ti ne fázzatok és miattuk nem fogtok többet fizetni, ha fáznak öltözzenek fel, vagy tekerjék fel a fűtést ne a szomszédból várják el a meleget. Döbbenetes!
2014. dec. 3. 10:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell veszekedni, nem kell magyarázkodni.

Ha megint szól, hogy fűtsetek, akkor egyszerűen csak azt válaszolod rá, hogy nem tudod, honnan mehet hozzájuk a hideg, mert ti fűtötök, úgyhogy tőletek biztosan nem. Ezzel nem tud mit kezdeni.

2014. dec. 3. 10:45
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
7-esnek igaza van. Ha szol valamit mond, hogy ti se szerettek hideg lakasba hazamenni, ezert egesz nap megy a futes(azt nem kell elarulni, hogy csak 1-esen). Nem erted miert fazik. Futson o jobban. Ehhez tenyleg nem szolhat, mert ha bemegy az ures lakasba, hogy megnezze milyen meleg van az mar betores. Ha meg otthon vagy nem vagy koteles ajtot nyitni.
2014. dec. 3. 10:59
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Szimplán közlöd hogy "mi nem fázunk" és pont. Vagy amit mondtak hogy ti is fűtitek a lakást.
2014. dec. 3. 11:20
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Megmondanám nekik, ha az én melegemre fáj a foguk akkor kérném befizetni a gázszámlám felét és akkor megígérem hogy éjjel nappal járatni fogom a konvektor,de így csak akkor ha tényleg kell és otthon is vagyok. Ha erre nem hajlandóak, akkor meg pofát alapálásba tegyék ,mert én nem azért fizetek ,hogy nekik kevesebbet kelljen fűteni. Ezt határozottan kell előadni ,meglásd többet nem pattognak.
2014. dec. 3. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!