Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti ezt szó nélkül hagynátok?

Ti ezt szó nélkül hagynátok?

Figyelt kérdés

Anyósom minden hétvégéjét a telken tölti, kertészkedik stb. Egész nyáron ott van. Az unokáihoz csak akkor jön, ha épp hétvégén egyébként is van programja és csak azért marad Bp-en. És akkor néha eljön. Nálunk nincs nagyis hétvége, mert sosincs itthon. Ígéretek vannak, hogy majd elviszi ide-oda, de sosem, mert fontosabb a kert kapirgálása. CSak hétfőtől csütörtökig ér rá délutánonként, azt is sokszor mással tölti. Nekem ez az unokák miatt rosszul esik. Persze mi is megyünk, de hová menjünk, ha nincs itthon, 320 km-t oda-vissza meg nem fogunk megtenni egy féléves kisgyerekkel, mivel a telki házban nincs fűtés.

Jogosan haragszom rá? Fél órára lakunk kb. egymástól.

Én tiszteletben tartom, hogy van saját élete, de azért van egy határ. Én nem erőltetném, de ha már nincs nagyapjuk a gyerekeknek, lehetne nagymamájuk, de anyám meg a másik fele...

2012. okt. 25. 13:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az unoka iránti vágyat nem lehet kikényszeríteni.

Vagy szeretné ő, és akkor megteremtené a módját, vagy nem.

De az is lehet, hogy csak nem akar beleszólni az életetekbe, és lehet, hogy egy meghívásra vár.

Ezt a résztvevők ismerete nélkül nehéz lenne besaccolni.

Szemrehányásnak biztos nincs helye, maximum meg lehet kérdezni, hogy nincs-e kedve gyakrabban jönni, mert xy-ka biztos örülne neki.

Vagy másik lehetőség, hogy a férjed beszél az anyjával, de nyilván ez is helyzetfüggő, hogy jó ötlet-e.

2012. okt. 25. 13:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk meg pont a másik véglet van. Én a magam részéről irigyellek. Mit nem adnék, ha anyósom le se sz...na minket!!!
2012. okt. 25. 14:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem addig örülj, amig nincs ott! Egyetértek a másodikkal. Nálunk minden nap !!! jön, rendezkedik, pakol, ha elvan a gyerek akkor is felveszi...

Jó lenne ha legalább egy hétvégére ő is kertészkedne!

2012. okt. 25. 14:08
 4/11 anonim ***** válasza:
55%

Van egy határa az anyósodnak és NAGYON is jól teszi, hogy magával törödik. Sajnos magyarországon minden fiatal anyuka elvárja hogy a nagyszülök ha kell vigyázzanak a gyerekre (ha meg nem kell a pokolba kívánják).

Anyám ilyen hogy tesómék mindig rátudják tukmálni a gyerekeket, akkor is mikor nekik ezer dolguk van.

Anyósomék idén inkább nyaralni mentek mint hogy az újszülött második unokát megnézzék. Jól tették, a nyaralás már le volt foglalva.

Ha nagymama leszek én sem fogok a gyerekeim minden nyögésére ugrálni. Ha tudok ott leszek, de nem én leszek a gyerekek anyja.

2012. okt. 25. 14:08
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálunk ez úgy működik,hogy mi is visszük a gyereket a mamához,meg ők is jönnek hozzánk.Az,hogy úgymond nem akarja látni őket az nem biztos,hogy azért van,mert nem kíváncsi rájuk.Neki is gondolom megvan a saját élete.Biztos szereti őket.Én nem erőltetném rá a gyerekeket!A mi lányunkat a dédnagyanyja egyszer látta a 9 hónap alatt,mert nem akar eljönni hozzá.Arra se volt képes,hogy a kórházba bejöjjön amikor megszületett,pedig közel lakik hozzá.Az meg,hogy nincs nagypapi szerintem nem lényeg.Nekem se voltak mellettem a nagyszüleim és mégis felnőttem és normális ember lettem.Ja egy kérdés.Nem akarlak megbántani,de nem lehet,hogy nem szeret az anyósod?Mert akkor megérteném,hogy nem szeret hozzátok menni.
2012. okt. 25. 14:27
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meg itt van a kedves mama sétával 20 percre. ELVÁRJA hogy mindig menjünk hozzá, beleszól időnként abba is amibe nem kellene, ha én ugyanígy teszek rosszul esik neki. Komolyan mondom írigyellek:)
2012. okt. 25. 14:34
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én hagynám, a szeretet nem befolyásolható. Mikor a mama meghalt, az első kisegerem is akkor halt meg. Hát nem a mamát sírattam meg. Horvátországban nyaraltam éppen, és anyuék mondták, dehogyis akarjak hazajönni a temetésére. Lelkiismeret furdalásom se volt. Mindig is szimpla ismerősként kezelt. Volt, hogy mikor én voltam 16, a húgom 8, mondtam neki, gyere, menjünk fel, nézzük meg a mamát. A mama éppen sütés után volt - az egész lakásban érződött az illata. Úgy állt a konyhaszekrény elé, hogy takarja a sütit, és meg se kínált bennünket. Hát így nem hagyott egyikünkben sem nagyobb nyomot, mint egy házban lakó szomszéd.
2012. okt. 25. 14:40
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem baj ha a nagyszülőknek van saját élete sőt az a normális,ne várd el tőle,hogy egész héten ugrásra készen álljon.Nálunk mindegyik nagyszülő dolgozik,van ezer dolguk,de szívesen segítenek ha tudnak,nekem is jól esik a segítség,és jól esik ha párommal el tudjuk intézni a dolgunk,ki tudunk kapcsolódni,de tiszteletben tartjuk,hogy van saját életük,van dolguk,igényük nem erőltetném rájuk a kisfiam.Semmi panaszom nem lehet rájuk jó nagyszülők sokat foglalkoznak az unokával,és segítenek is,és élik is saját életüket,nekem sokkal fárasztóbb lenne ha ránk szállnának.
2012. okt. 25. 15:02
 9/11 A kérdező kommentje:
oké, köszi, nem is akarok szólni, mert azért nem az van, hogy le se szarja őket, csak nekem esik rosszul néha, hogy az unokáinak sztem hiányzik. egyébként a másik gyereke, a drága sógórnőm pont az, aki mindig elvárja, hogy az anyukája ugorjon, ha neki szüksége van rá, ők kihasználják, én meg pont ezért sem akarok szólni, mert tudom mennyi szabad ideje van, de azért néha ő is mondhatna nekik nemet
2012. okt. 25. 15:25
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

az én nagymamám szegényke nagyon belefolyt az életünkbe. én nagyon szerettem, de mikor nagyobb lettem már, láttam, hogy anyunak terhes a dolog. de sajnos nem tudta visszább szorítani a mama befolyását rajtam. ami engem nagyon bántott, hogy én voltam a kiskedvenc, az öcsém meg le volt ejtve...

most én is babát várok. anyukám nagyon jól kezeli, tanácsokat ad, mit hogy csináljak, de ha nem úgy csinálom, ahogy mondja akkor elfogadja. ellenben az anyósom... egy példa még 25-30 fokok voltak, de már kabátot akart rám adni, hogy nehogy megfázzak. akárhányszor megyünk hozzá mindig felpakol mindennel, ami valahol jó, valahol nem. hiszen így nem fogom soha megtanulni, hogy mit kell venni itthonra, hogy kell pl egy húslevest megcsinálni, ilyenek. már előre félek, hogy az unokájával mit fog művelni... párom is én is nagyon finnyásak vagyunk a kajára, sok mindent nem eszünk meg, erre jön azzal, hogy az ő unokája majd megeszik mindent, mert ő majd rászoktatja mondjuk a marhahúsra. és ezeket már most kapom tőle. inkább legyen olyan anyósom, a gyereknek olyan nagyanyja aki nem akarja befolyásolni majd ennyire az életünket...

2012. okt. 25. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!